Kjempet til siste slutt

Tverrelvdalen og Alta IF ga publikum valuta for inngangspengene.

GOD KAMP: Anita Bakken Strøm scoret fem ganger, men Alta IF forsvarte seg ellers godt og vant lokaloppgjøret.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

TIL - Alta 17-21:

Alta IF ledet komfortabelt i lokaloppgjøret "borte" mot Tverrelvdalen, og det så ut som at det skulle bli en svært enkel seier til de gulkledde.

Men hjemmelaget kjempet seg inn i kampen på imponerende vis, og godt hjulpet av et entusiastisk publikum ble det en spennende avslutning. Alta IF-jentene virket rådville og rotet seg bort gang på gang etter pause, mens Tverrelvdalen-spillerne fant veien til nettmaskene og reduserte avstanden til fire mål.

Det var imidlertid ikke alt som fungerte like bra i de hektiske sluttminuttene, og Alta IF hadde brukbar kontroll. De holdt seg fire mål foran TIL og vant til slutt oppgjøret 21-17.

SLITEKAMP: Alta IF-spillerne måtte kjempe hardt for poengene.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi mistet det gode offensive trøkket da Sigrid Bjørneng Sagen måtte ut med skade. Hun er en viktig spiller, og det fikk vi merke i andre omgang. Men selv om det ikke var en perfekt kamp fra vår side er jeg godt fornøyd med jentene. Vi spiller god håndball til tider, og leverer tidvis forsvarsspill av høy klasse. Jeg synes det er veldig moro å jobbe med denne gjengen, sa Alta IF-trener Ken Ingebrigtsen, som har hatt ansvaret for klubbens damelag de siste månedene.

Anita Bakken Strøm var Tverrelvdalens mestscorende spiller i denne matchen. Hun satte inn fem mål. Ingvild Eriksen var Alta IFs toppscorer med like mange nettkjenninger.

Dette var lagenes siste kamp i 2016. Nå venter en liten juleferie før det braker løs igjen på nyåret. Tverrelvdalen møter Tromsø hjemme 14. januar, mens Alta IF spiller borte mot TSI og TSI 2 28.- og 29. januar.