Tverrelvdalingen ble disket i kvartfinalen på fredagens verdenscupsprint, og forlot arenaen uten å si noe til media. Lørdag var han tilbake på stadion da herrene skulle gå 10 kilometer fristil i minitouren, og Krogh hadde tydeligvis bestemt seg for å slå knallhardt tilbake.

Dessverre var det to svensker og en russer som også gikk fort, så sprintkongen fra nord måtte ta til takke med fjerdeplass. Han var med det beste nordmann i lørdagens renn.

Det var svenske Calle Halfvarsson som stakk av med seieren. Han tok sin andre strake triumf på Lillehammer. Halfvarsson, som vant fredagens klassiske sprint, endte opp i en sekundstrid med landsmannen Marcus Hellner om seieren. Til slutt var det kun åtte tideler mellom løperne.

Russiske Sergej Ustjugov knep tredjeplassen. Han var slått med 6,7 sekunder.

Finn Hågen Krogh fulgte på fjerdeplass. I mål var han slått av Halfvarsson med 7,4 sekunder.

– Dette har ikke vært helga mi, så at det ble åtte tideler bak pallen, overrasker meg ikke, sa Krogh til NRK etter målgang.

– Jeg er fortsatt litt forbannet. Det var kjedelig det som skjedde fredag. Helga ble på en måte litt spolert, tilføyde han.

Simen Hegstad Krüger avsluttet også meget godt i den tøffe traseen på Lillehammer og gikk inn til en sterk femteplass. På plassen bak seg hadde han Martin Johnsrud Sundby.

Søndag avsluttes minitouren på Lillehammer med 15 kilometer klassisk jaktstart. Der går Halfvarsson først ut i sporet.