Finn Hågen Krogh innrømmer at han er kynisk når han går mot VM-sesongen 2017 der målet er medalje i Lahti. For individuell VM-medalje har han ikke fra før.

– Planen min er foreløpig å gå så mange skirenn som mulig. Jeg har også som mål å stille i Tour de Ski, men føler jeg at det kan gå på bekostning av VM, så koster det meg ikke en kalori å stå over både Tour de Ski og enkelte verdenscuphelger, sier langrennsløperen til NTB.

– Kampen om VM-medaljer er det viktigste. Jeg har ingen individuell medalje ennå, så det er et mål i Lahti.

God høst

Etter en litt tung sommer med til tider litt sviktende motivasjon i sommervarmen, har han hatt en veldig god høst

– Da høsten kom og jeg virkelig måtte ta tak, kom innsatsen og motivasjonen mer og mer, og nå er innsatsviljen tilbake for fullt. Jeg mener jeg har hatt en veldig god høst, forteller Krogh.

Rent treningsmessig er det sprint skøyting som har stått i fokus. Det gjelder for alle løperne på sprintlaget. Årsaken er VM i Lahti, der det er i skøytesprint de skal slåss om medaljene. Derfor forteller 26-åringen fra Tverrelvdalen at han også har lagt vekt på skøyting framfor klassisk i øktene med hurtighetstrening.

Tenker kynisk

Han vil gjerne gå mest mulig, men det avhenger av formen.

– Man blir nok litt mer kynisk dersom man ikke føler seg skikkelig preppet til en konkurranse når det er VM-sesong. For i den norske troppen er det så sterk konkurranse at ingen har råd til noen dårlige resultater. Derfor kan det nok bli aktuelt å stå over en og annen helg for å få gjort litt mer trening. Det gjelder særlig hvis man føler at det butter litt imot, sier han videre.

Selv om VM er hovedmålet innrømmer han at han ikke har lyst å droppe Tour de ski.

– VM henger høyest, men Touren har også fått en god status. Jeg skal ikke benekte at jeg er glad i den konkurransen også. Den passer meg glimrende. Jeg liker konkurranseformen, forteller Krogh som også har prioritert mye utholdenhetstrening for å være best rustet til VM i Lahti på senvinteren.

Trangt om plassen

Det er blitt mindre kvoter og dermed et trangere nåløye for langrennssprinterne. I Norge er sprintlaget stort og kampen om plassene knallhard. Krogh ser ikke på det som negativt:

– Trangere nåløye gjør det tøffere, men jeg tror det kan gjøre oss enda mer skjerpet, slik at vi hever oss enda et hakk. Det er slik jeg velger å se på det, forklarer han.

– Og hvordan er formen nå tre uker før det starter for alvor?

– På dette tidspunkt i samlingen her i Val Senales er jeg sliten, men generelt ligger jeg bra an. Håpet er at jeg er hakket sterkere enn i fjor. Jeg tror på en bra sesong, og det gjelder å være med i teten helt fra start, avslutter tverrelvdalingen.