Han får dermed ansvar for både terrengsykkelrittet Offroad Finnmark og landeveisrittet Onroad Finnmark, som i 2017 arrangeres i en større sykkelfestival.

–  Vi er veldig glade for signering av Rune Berg som daglig leder. Sykkelfestivalen, med flaggskipet Offroad Finnmark, har sterkt behov for å styrke utviklingskraften og ta de neste store stegene. Det er mange nye aktiviteter knyttet til å utvikle en større internasjonal sykkelfestival, disse vil nå få betydelig forsterket gjennomføringskraft med signering av Rune Berg, sier avtroppende daglig leder Jørund Greibrokk i en pressemelding.

–  Hans solide kompetanse- og erfaringsbakgrunn fra både reiseliv og media er en perfekt kombinasjon. Han er den rette personen for å løfte Finnmarksrittene til nye høyder – både lokalt og internasjonalt. Vi er svært tilfredse for at virksomheten nå er i posisjon til å ta nye store steg, sier han videre.

Rune Berg (45) har fra før han sist ble ansatt i NRK erfaring fra både Altaposten, Finnmark Dagblad og som prosjektleder i Nordkapp Reiseliv.

– Da jeg så stillingsannonsen skjønte jeg med en gang at dette er noe for meg. En organisasjon med mange dyktige og entusiastiske eiere ønsker å skape en sykkelfestival og skape et varemerke i Finnmark. De har gjort en formidabel jobb frem til nå. Jeg er så «tullat» at jeg tror jeg kan bidra til å utvikle produktet. Det er et fantastisk potensial. Nå har jeg bare lyst å gi pedal, sier Berg.