– Trodde aldri den skulle komme på plass

Petter Eliassen innrømmer at han ikke hadde stor tro på at rulleskimølla skulle komme på plass i Alta.

BLE KJØRT HARDT Petter Eliassen tok det hele med godt humør da Tor Oskar Thomassen økte både farta og stigningen på den nyinkjøpte rulleskimølla.   Foto: Magne Ek

sport

Fredag hadde Universitetet offisiell åpning av rulleskimølla på testsentret. Mange hadde møtt fram for å ta nyvinningen i nærmere øyesyn og langløpskongen Petter Eliassen var hentet inn som testperson.

– Det ser ut som at dette går altfor lett, så vi øker til 25 kilometer i timen... Og kanskje litt mer motbakke, sa Tor Oskar Thomassen mens Petter Eliassen staket på den nye mølla som like gjerne kan brukes av syklister eller til en felles spasertur/joggetur i grupper på fem-seks personer.

Eliassen som vant langløpscupen både i år og i fjor er glad for at han nå kan legge flere treningsøkter innendørs. Men da han hørte om planene for to år siden hadde han liten tro på at Universitetet skulle lykkes.

– At de har klart å få finansieringen i boks og mølla i hus er imponerende. Det er mye penger det er snakk om og jeg kan innrømme at jeg hadde ikke så veldig stor tro på at de skulle få det til da jeg hørte om dette første gang for to år siden. Hvert fall ikke at de skulle klare det så raskt, sa Eliassen etter testingen.

NYSGJERRIG: Skøytestjernen Bart Veldkamp var nysgjerrig på hvordan mølla brukes.   Foto: Magne Ek

Til stede på framvisningen var også den nederlandske skøyteveteranen Bart Veldkamp som kunne fortelle at samme type mølle brukes av skøyteløpere. Landslagsløper Sverre Lunde Pedersen kan dermed tilbys gode treningsforhold mens han besøker bestemor i Kåfjord i Alta.

– Nå har vi desverre ikke skøyteløpere på høyere nivå i Alta, men på sikt må målet være å få fram noen. Med denne mølla på plass er i alle fall grunnlaget lagt for at det skal være mulig også i Alta, sa Veldkamp som lot seg imponere av nyinvesteringen.

– Dette ser veldig bra ut og spesielt for skiløpere er Alta nå en perfekt by å bo i, sa nederlenderen.

BRATT SPASERTUR: Jan Dølør, Tine Klevstad, Sveinung Eikeland, Gunnar Rasmussen (skjult) og Svein Karlsen fikk prøve en bratt spasertur på mølla.   Foto: Magne Ek

Før forsamlingen gikk videre for å feire åpningen med kaffe og kaker ba Thomassen noen av de oppmøtte komme fram for å prøve mølla. Han satte den igang og økte etter hvert både farta og stigningen.

– Nå er dere på tur til Haldde og er snart på toppen, sa han til de fem som fikk gleden av å prøve en spasertur på mølla som har en kostnad på nærmere to millioner kroner.

Altaposten kommer tilbake med mer om nyinvesteringen i  neste uke.