Banket serielederen

Alta 2 fikk ingen hjelp, men kan ordne ting selv i siste serierunde.

SATTE SPIKEREN Ti minutter før slutt satte Andreas Markussen 3-1-scoringen som roet nervene til publikum i Finnmarkshallen.   Foto: Magne Ek

sport

Alta 2 er fortsatt på femteplass på tabellen etter at de banket serievinner Fløya 3-1 i Finnmarkshallen. For hverken Tverrelvdalen eller Tromsø 3 klarte å ta poeng fra henholdsvis Kirkenes og Skjervøy.

Dermed blir siste serierunde avgjørende for hvilke fire lag som beholder plassen i 3. divisjon. Da tar Alta 2 turen til Kirkenes som ligger poenget foran når en serierunde gjenstår.

– Hvis guttene spiller som i dag er jeg sikker på at vi kan slå Kirkenes borte. Men det blir naturligvis en veldig vanskelig kamp, sa Alta-trener Mate Dujilo etter kampen.

I lørdagens kamp hadde han med både Andreas Markussen, Svein Ove Thomassen, Simon Evjen, Øyvind Veseth Olsen, Erlend Pedersen, Vebjørn Atle Skorpen og keeper Alexander Ellingsen fra A-stallen. Hvor mange han får med til Kirkenes vet han ikke før mot slutten av neste uke.

– Det må jeg snakke med A-lagstreneren om. Men vinner de mot Stabæk 2 på mandag vil jeg tror det er større sjanser for at vi får med flere. Jeg har uansett tro på de guttene jeg har på rekruttlaget, men selvfølgelig vil vi kunne stille litt sterkere når vi får forsterkninger som eksempelvis Andreas Markussen, Øyvind Veseth Olsen og Svein Ove Thomassen fra A-laget, sa Dujilo. 

Frank Ailo Anti Tangen scoret en gang før og en gang etter pause før Fløya reduserte. Men da Andreas Markussen headet inn 3-1 etter en corner fra Svein Ove Thomassen var det hele avgjort.

Ingen hjelp

Tverrelvdalen hadde et lite håp om å hjelpe Alta 2 å berge plassen da Kirkenes gjestet en våt og tung gressbane i Tverrelvdalen. Men det sto 0-2 til pause og i andre omgang fastsatte de sluttresultatet til 3-0. Det betyr at Kirkenes berger plassen med uavgjort hjemme mot Alta 2 neste helg.

Skjervøy som innehar tredjeplassen på tabellen etter 6-0 over Tromsø 3 ligger poenget foran KIF og to poeng foran Alta 2. De møter Ishavsbyen borte i siste kamp, et Tromsø-lag som er mye bedre hjemme enn borte og har tatt 14 av sine 18 poeng på hjemmebane. Men siden KIF og Alta 2 møtes i siste kamp er Skjervøy garantert en plass blant de fire beste.

BUL vant

I Bossekop vant BUL-guttene 2-0 over nettopp Ishavsbyen etter at Andreas Gunnes Randa og Brage Angell  scoret målene i andre omgang.  Kampen ble dømt av tidligere BUL-spiller, nå sauebonde på deltid, Erik Brenli som på kort varsel avbrøt sauesankinga i Vestertana for å hjelpe FFK med å få oppsettet av dommere til å gå opp.