Onroad Finnmark og Offroad Finnmark har tidligere år blitt arrangert med cirka en måneds mellomrom. I 2017 vil begge konkurransene inngå i en større sykkelfestival i regi av Finnmarksrittene AS, som er selskapet bak disse rittene. Å skulle arrangere noe slikt vil kreve mye mer av den svært tynt besatte administrasjonen, og det tar arrangøren konsekvensen av.

– Vi har bestemt oss for å gjøre en del endringer foran neste års storsatsing. Det blir en større omstrukturering i administrasjonen, noe som vi føler er helt nødvendig dersom vi skal klare å utvikle oss videre. Vi ansetter en daglig leder i 100 prosent stilling og en kontoransatt i 50 prosent stilling. Nå er tiden inne for å ta nye steg, fastslår en offensiv Jørund Greibrokk, som inntil videre er daglig leder i selskapet.

Spennende kandidater

Både han og Conny Graumann trekker seg litt tilbake etter mange års knallhard jobbing. Men begge vil bidra som rådgivere og hjelpe de nye ansatte i en lengre overgangsperiode.

– Det er beintøft å holde på med dette år etter år, og jeg har full forståelse for at Conny nå ønsker en mer normal åtte til fire-jobb. Hun har vært en enorm ressurs og blir ikke lett å erstatte. Men hun kommer fortsatt til å være involvert . For min egen del føler jeg at tiden er inne for å la noen andre overta stafettpinnen. Jeg har gjort denne jobben mer eller mindre som en fritidsaktivitet, og det går ikke lenger hvis vi skal komme oss videre. Jeg har ikke kapasitet til å legge ned den arbeidsmengden som behøves, sier Greibrokk.

Han er sikker på at organisasjonen vil være i trygge hender når nye koster overtar.

– En rekke spennende kandidater har allerede søkt på jobben som daglig leder, og vi håper at flere legger inn en søknad før fristen går ut 15. oktober. Dette er en ganske kul stilling. Jobben er utfordrende og spennende, og ikke minst har man en unik mulighet til å skaffe seg et stort kontaktnett som man kan ta med seg videre i yrkeskarrieren.

Inspirert av Stamnes

Den viktigste oppgaven til de nyansatte blir å gjøre sykkelfestivalen kjent både innen- og utenlands.

– Vi har brukt syv-åtte år på å gjøre Offroad Finnmark til en etablert og troverdig aktør innefor terrengsykling. Nå er det naturlig å ta det ett hakk videre. Det handler om konseptutvikling og profesjonelt partnerarbeid, der vi ser på muligheten for å hente inn nye, store internasjonale aktører samtidig som vi tar vare på de etablerte samarbeidspartnerne. Det er et veldig ressurskrevende arbeid, men vil være umåtelig givende for alle parter dersom man lykkes.

Greibrokk har blant annet latt seg inspirere av Finnmarksløpet og den jobben Rune Stamnes har gjort i BUL.

– Begge aktørene satset tøft, fikk inn dyktige folk og lyktes med å løfte organisasjonen til nye høyder. Det er et liknende syvmilssteg vi er på jakt etter. Jeg er sikker på at vi kan klare det samme, avslutter han.