Omlag 200 syklister startet årets bingesritt, som gikk av stabelen under fine forhold, noe som sterkt medvirket til nye løyperekorder for kjente travere både i herre- og dameklassen.

Tungt

Både Daniel Boberg Leirbakken fra Alta og Rannveig Blomkvist fra Porsanger var storfavoritter i hver sin klasse, og begge to innfridde til de grader. Men spesielt i herreklassen fikk Leirbakken motstand og måtte slite for seieren. Til forskjell fra Offroad Finnmark var det opphold og fint vær under Bingesrittet, og tidvis god medvind hjalp på.

– Ja, det er nok hovedårsaken til at det ble ny løyperekord med rundt fire minutter. I løypa så var det fortsatt vått og dammer etter regnværet, så det var tungt. Faktisk blytungt mot slutten, smiler Leirbakken.

– Hadde du kontroll?

– Nja, det er jeg ikke helt sikker på. Var helt tom mot slutten, og selv om jeg ledet i nedkjøringa, så er man aldri sikker. Hadde hvertfall ikke mer å gi. De nærmeste tapte jo sekunder til meg på slutten, så det er mye mulig de kjørte et lureløp på slutten i kampen om andreplassen.

Fin tur

Rannveig Blomkvist vant med større margin over sin argeste konkurrent, Rakel Birkeli fra Hammerfest sykkelklubb. Blomkvist var godt fornøyd, og smilte bredt etter målgangen.

– Det var en fin tur på fjellet. Jeg følte meg pigg og fin, og det gikk unna i medvinden. Det føltes bra å sette løyperekord i et flott ritt og en fin trasè å kjøre i.

Bra vær og smilende syklister smitter over på arrangøren, som mener alt gikk som planlagt.

– Det meste gikk bra, og selv om det var litt færre deltakere enn i fjor, så er vi meget fornøyde og har fått gode tilbakemeldinger fra løperne, forteller rittleder Marit Helene Eira.

Men hun hadde gjerne ønsket å teste nytraseèn ned til mål, men vått vær i forveien satte en stopper for dette.

– Ja, vi har jobbet mye med den nye traseèn, så det var synd vi måtte droppe den da det var altfor vått og farlig å sykle. Men til neste år får vi nok testet den, smiler Hætta.