– Hele arrangementet, verdiene og opplevelsene, er et resultat av møte mellom folk. Offroad Finnmark er et resultat av nettverk, sier Kristen Albert Ellingsen i Offroad Finnmark.

Fredag formiddag inviterte han samarbeidspartnere til sponsorlunsj der Bjørn Wirkola var foredragsholder.

Skistjerna fra Alta fortalte om hele sin idrettshistorie, fra barndommen på Aronnes til han ble verdens mest kjente altaværing.

Også Offroad Finnmark begynner å bli kjent utenfor kommunegrensa, fylkesgrensa og etter hvert riksgrensa - uten sammenligning forøvrig.

– Det slår meg hver gang jeg møter samarbeidspartnerne at det er underkommunisert at Offroad Finnmark er så mye mer enn de seks-sju som startet det hele. De har riktignok vært viktige folk og Offroad Finnmark ville ikke vært det samme uten dem, men rittleder Jørund Greibrokk, jeg og et par andre kunne ikke sittet på kontoret alene og skapt dette, sier Ellingsen.

I fjor omsatte Offroad Finnmark for litt over halvannen million kroner. Største utgiftspost er kjøp av varer og tjenester i forbindelse med rittet. Rene lønnsutgifter kommer lengre ned på lista.

– Når flinke organisasjonsfolk blir profilert gjennom media så skal vi ikke glemme at når mange aktører jobber sammen gir det resultater. Derfor vil jeg først og fremst gi samarbeidspartnerne våre og de mange frivillige som står på dag og natt all den honnør de fortjener, avslutter han.