Brødrene Paw (30) og Les Ager (33) syklet klokken 14.40 fredag inn til seier i Offroad Finnmark 700 nesten tre døgn etter at de startet ut fra gågata i Alta.  Storebror Les fortalte Altaposten at opplevelsen var tøff, men likevel god og at han gjerne sender andre dansker nordover.

– Vil man prøve det villeste av det ville man kan gjøre på en mountainbike så må man reise hit. Jeg har syklet mange tøffe etappeløp, men ingenting er i nærheten av dette, sa eldstemann etter å ha fått en god og lang klem av en rørt lillebror.

– Vi syklet nesten to døgn i strekk og man var av og på sykkelen flere ganger. Også tror jeg vi har vært gjennom alle sølepyttene som finnes langs traseen, sa han med et smil.

Tåke gjorde at den visuelle opplevelsen de første døgnene ikke var av de spektakulære.

– Men i går klarnet det opp og utsikten var fantastisk. Så selv om man er trøtt så klarer man å nyte litt av den vakre naturen, sa han.

Vil ikke tilbake

Tre ganger norgesmester i terrengmaraton (2010-2012) og vinner av Birkebeinerrittet 2012, Lars Ragnar Manengen, syklet inn til andreplass i OF300 sammen med Hammerfest-rytter Odd Peder Wang-Norderud (36). Lillehammer-rytteren var klar på at han ikke vil stille til start flere ganger.

IKKE TILBAKE Lars Ragnar Manengen var klar på at han ikke vil stille til start flere ganger etter at han syklet inn til andreplass i OF300 sammen med Hammerfest-rytter Odd Peder Wang-Norderud. Foto: Magne Ek

– Nå har jeg gjort det og med tanke på at jeg har lagt opp som aktiv syklist så blir ikke formen bedre neste år. Men jeg anbefaler alle å prøve dette. Det var en utrolig fin opplevelse da vi kom opp på vidda og fikk se blikkstille vann. Og løypa var faktisk bedre enn jeg fryktet, men selvfølgelig er det slitsomt å være ute i sporet i 20 timer. Jeg har aldri gjort noe lignende tidligere, sa 35-åringen som sammen med Wang-Norderud kom i mål vel en time etter

vinnerne Kaj Helge Helgesen og Daniel Boberg Leirbakken

.

– Jeg har kjørt mange ritt tidligere hvor store deler av løypa går i terreng,men her er det terreng stort sett hele tiden gjennom 300 kilometer. Så det gir mer slitasje på kroppen enn det jeg er vant med, sa den tidligere norgesmesteren.

Team Sport 1 Sindre Næss/Flemming Kristiansen syklet inn til inn til tredjeplass 24 minutter etter sølvvinnerne fulgt av Sirma IL/Team Joks med Stein Joks (48) og sønnen Henrik (17) som var 21 minutter for sein i forhold til pallplass.