Lien og makker Sten-Are Harjo måtte bryte Offroad Finnmark 700 tirsdag kveld, men bestemte seg for å gjøre et nytt forsøk da of300 startet torsdag. Og Team Diesel Aurora Borialis viste fra første øyeblikk at de har gullambisjoner i den 400 kilometer kortere .

A-sporten var på plass øverst i Gakori, der deltakerne forlot asfalten og inntok terrenget for første gang. Førstemann i kameralinsa var nettopp Geir Lien, tett etterfulgt av Daniel Boberg Leirbakken og Kaj Helge Helgesen i Team Subaru.

Sten-Are Harjo var bare et par meter bak, så det er liten tvil om at disse to teamene kommer til å fighte om førsteplassen fra start. Om det holder til mål er vanskelig å si, men fire av de antatt beste rytterne i startfeltet har i hvert fall kommet godt i gang.

Første sjekkpunktet er i start- og målområdet i Alta sentrum. Deltakerne sykler først en sløyfe ved Altaelva og tilbake. Etter første sjekkpunktet starter ferden opp Tverrelvdalen og videre til Tutteberget, Soussjavri, Maze, Jotka og tilbake til Alta.

De beste rytterne er ventet i mål fredag ettermiddag.