Tirsdag kveld måtte favorittene i of700, Team Diesel Aurora Borialis, kaste inn håndkleet.

Øker avstanden

Dermed har muligheten åpnet seg for et par andre lag med vinnerambisjoner. Spesielt Team ASEB, som består av Andreas Setting og Einar Bjørn fra Tromsø, har tråkket skikkelig til siden starten i gågata klokken 18.00 i går. De var først inn til sjekkpunktet i Alta sentrum sammen med utøverne i Team Skaidi Xtreme 700, og har deretter syklet fra sine argeste konkurrenter.

Da lagene startet fra Bojobæski var avstanden 15 minutter. Ut fra Soussjavri var det 35 minutter mellom første og andre lag, og avstanden har fortsatt å øke. Førstnevnte lag har nå en ledelse på én time og åtte minutter. De er nå på vei til Kautokeino.

Mixlag først i løypa

Det er fremdeles det australske mixlaget Aurora Australis som er først i løypa. De startet ut seks timer før herreklassen. Akkurat det er ikke så lett å se på Offroad Finnmarks resultatsider, for trackingen til Kate Greer og Brendan Hills fungerer ikke lenger. Men det vil snart være rettet opp i, får A-sporten beskjed om.

– Vi er på vei med en ny tracker, så det vil ikke ta lang tid før alt er i orden. Det er bare dette teamet som har hatt problemer med GPS-trackingen så langt i løpet, opplyser pressesjef Morten Broks.

Favorittene Linda Treseng og Jørn Kandola fikk tekniske problemer i natt og måtte bryte rittet.