Torsdag klokken 18.00 setter forhåndsfavorittene Daniel Boberg Leirbakken og Kaj Helge Helgesen seg på syklene sine med ett mål for øyet; de skal sykle 300 kilometer i terrenget og det så fort de bare klarer.

Galskap på to hjul

For sistnevnte blir det en helt spesiell opplevelse. Han har fått den utakknemlige oppgaven med å erstatte Daniel Strand, som vant Offroad Finnmark 300 sammen med nevnte Daniel Boberg Leirbakken i fjor. Nå skal Helgesen forsøke å gjøre det samme.

– Når en så god og merittert syklist som Daniel spør om jeg vil delta, er det vanskelig å si nei. Men jeg skal innrømme at jeg ba han om å se etter noen andre først. Ikke fordi jeg ikke er godt nok trent, men fordi det kom litt brått på, forteller Helgesen, som etter en kort overtalelse hoppet i det som han selv betegner som «galskap». Det er nemlig ikke mer enn fire uker siden Helgesen fikk forespørsel fra makkeren om han kunne tenke seg å sykle of300 sammen med han, og etter to dagers betenkningstid kom svaret.

Duoen er fullt klar over forventningspresset de har på seg før of300 settes i gang.

– Hovedgrunnen til at jeg ønsket å sykle sammen med Kaj Helge er fordi han er en veldig sterk syklist, og jeg tror at vi kan utgjøre et godt team. Vi skal sykle så fort kroppene og utstyret lar oss sykle, og så får vi se hva det holder til. Målet er å gjennomføre et bra ritt, sier Boberg Leirbakken.

– Mye som må klaffe

Selv om herrene på Team Subaru, som de heter i år, er utpekt som soleklare favoritter av arrangøren, lar de seg ikke stresse av den grunn.

– Jeg har ikke satt meg ned og studert lista over andre startende i år, men jeg vet at det er mange gode syklister som har meldt seg på. Skal vi komme først over målstreken er det mye som skal klaffe. Alt fra samarbeidet med makkeren og sykkelen, til forberedelsene og selve gjennomføringen. Det er mye som kan gå galt og selv om vi skal fullføre på kortest mulig tid er det viktig å ikke la seg stresse. Jeg vil nok si at vi er våre egne sterkeste konkurrenter, fastslår Boberg Leirbakken og får et bekreftende nikk fra makker Helgesen.

Sponser gladelig

Med seg på laget i år har syklistene fått Lars Helge Beldo og Brødrene Andersen AS. Selv om Beldo ikke ønsker å røpe nøyaktig hvor mye han har sponset herrene med, innrømmer han at drømmen om en topplassering er tilstede.

– I dag er det ingenting som er gratis, så her blir det gi og ta fra begge parter. Men da vi fikk forespørselen om vi ønsket å sponse var vi ikke i tvil. Det er dyrt å drive terrengsykling på dette nivået, men jeg tror også at det handler mye om det mentale i et slikt ritt. Kaj Helge og Daniel er ustoppelige og kommer til å fullføre rittet med stil, det er jeg ikke i tvil om, sier Beldo.