Tirsdag kveld meldte Offroad Finnmark at favorittene i of700, Team Diesel Aurora Borialis/Sykkelridderne, hadde kastet inn håndkleet.

– Geir Lien og Sten-Are Harjo har brutt rittet. Geir er syk og er dradd til legevakta for sjekk, var den første beskjeden på arrangørens nettsider.

Duen var nummer fire inn til første sjekkpunkt, to minutter bak Team Skaidi Xtreme 700 og Team ASEB - som kom samtidig inn til Alta sentrum klokken 19.52. Etter fem minutters obligatorisk stopp fortsatte Lien og Harjo, men nøyaktig én time senere var det slutt. Heldigvis gikk det bra med Geir Lien, som ble sjekket ut av helsesenteret etter kort tid.

– Det ser nå ut til at Geir Lien ikke lider av noe alvorlig. Han har vært på legevakt, og de har tatt noen prøver som ser ok ut. De vil ta noen ekstra prøver, men det ser ut til at alt skal gå bra, opplyste arrangøren noen timer senere.

I løpet av natta er det også et annet favorittlag som har måtte gi seg. Linda Treseng og Jørn Kandola ledet mixklassen klart inn til Soussjavri, men da de ankom Maze var det slutt også for denne superduoen. Klokken 06.17 onsdag morgen var deres deltakelse i of700 mix 2016 offisielt over.

MÅTTE BRYTE: Linda Treseng og Jørn Kandola fikk tekniske problemer i natt og er ute av rittet. Foto: Karl Eirik Steffensen

– For to timer siden skrev Linda dette: "Ja her sitter vi ei mil fra Masi og venter på å bli hentet! Tre eiker i manko og et bøyd bakhjul er ikke noe å sykle 50 mil til på! Kjipt, men det skal også bli greit med en varm dusj. Jaggu kaldt på vidda i natt", opplyser arrangøren på sine facebooksider.

Det kan også nevnes at The Netherlands HSV de Kampioen, som opprinnelig besto av Janwillem Fidder, Edwin de Ligt og Marcel Antonisse, er én mann i manko. Sistnevnte valgte å bryte løpet ved Sombybruen. Han var blitt syk og fikk transport tilbake til Alta. Resten av laget holder det fortsatt gående i of700.