I løpet av seks timer har arrangøren fått sendt av gårde samtlige utøvere og lag som sykler Offroad Finnmark 700 i år. Det hele startet klokken 12.00 i formiddag da mixklassen rullet ut av Alta sentrum, og klokken 18.00 gikk startskuddet for herreklassen.

I sistnevnte klasse er det flest deltakere - mer presist 34 utøvere fordelt på 16 lag. I ekspressklassen er det 21 deltakere og ti lag, mens 13 deltakere og seks lag sykler i turgruppen. Til sammenligning deltar ni ryttere fordelt på fire lag i mixklassen.

De raskeste rytterne er ventet tilbake til Alta sentrum rundt klokken 20.00 tirsdag kveld. Start- og målområdet fungerer også som det første sjekkpunktet i årets ritt. Deretter setter de kursen for Bojobæski, Soussjavri, Maze og så videre.

Totalt er det 14 sjekkpunkter i 2016-utgaven av of700. Det siste er målgangen i Alta, der de aller raskeste rytterne er ventet inn fredag formiddag. Nytt av året er at de kommer tilbake til Alta etter 400 kilometer og skal følge løypa som er laget for of300 til de er i mål.

Offroad Finnmark 300 er fortsatt distansen som trekker flest deltakere. De starter ut torsdag klokken 18.00.

Hvordan ligger det an, spør du? Man kan følge GPS-trackingen på arrangørens nettsider. Her er det også resultatservice som oppdateres på hvert eneste sjekkpunkt.