Tirsdag klokken 12.00 gikk startskuddet for Offroad Finnmark 700 mix, og fire lag startet av gårde fra Alta sentrum.

Da skulle deltakerne først sykle en sløyfe på cirka 42 kilometer før de var tilbake ved utgangspunktet. Start- og målområdet fungerte som første sjekkpunkt før kursen ble satt i retning Bojobæski og Soussjavri. Favorittene Linda Treseng og Jørn Kandola var som forventet første lag inn, og de brukte bare to timer og 22 minutter på det første strekket. Etter fem minutters obligatotisk hvile tråkket de videre.

Kate Greer og Brandon Hills i Team Aurora Australis var ifølge GPS-trackingen neste lag inn. Speaker Jørund Greibrokk ba publikum gjøre seg klar til å heie på debutantene fra Australia, men ingen ryttere kom syklende inn gågata. Da viste GPS-en at duoen hadde syklet i retning Bossekop og Gakori i stedet for sentrum.

Greibrokk & co fikk det plutselig veldig travelt, og begynte å ringe folk som kunne kjøre etter dem for å hjelpe deltakerne i riktig retning.

GODT HUMØR: Kate Greer og Brandon Hills tok tabben med et smil. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det ble noen hektiske minutter, men vi slapp å hente dem. De fant ut av feilen på egenhånd. Men det er klart at de tapte en del tid på dette. Jeg håper ikke det blir avgjørende for sluttplasseringen i dette rittet, kommenterte Greibrokk.

Rundt 15 minutter etter forventet ankomst dukket to smilende australiere opp i gågata. De fikk hjertelig applaus fra de fremmøtte og takket ydmykt for støtten før de spiste litt og syklet videre.

KLAR LEDELSE: Linda Treseng og Jørn Kandola var nesten en halvtime raskere enn sine nærmeste konkurrenter på første etappe. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det er sånt som kan skje. Her nede i Alta kan vi finne tak i dem og gi de en dytt i riktig retning, men oppe på fjellet er de på egenhånd. Vi får håpe at de unngår slike ting fremover, sa en smilende Greibrokk etter at han hadde ønsket duoen god tur videre.

Du kan følge utøvernes GPS-tracking live her!