Det var riktignok bare to lag med i juniorklassen i Offroad Finnmark 150 kilometer, men 17-åringene Sander Rosanoff og Sindre Rognmo Johansen holdt unna for både de som syklet fatbike og of150 solo. Duoen fra Øst-Finnmark ble historiske vinnere da de passerte mållinja i Alta sentrum lørdag kveld.

– Det var en fin tur, men veldig tøft. Vi hadde bare testet de første 20 kilometerne av løypa på forhånd. Det ble noen små feilskjær og gale trasévalg underveis, men alt i alt gikk det veldig bra. Vi er godt fornøyd med egen innsats, sa Rosanoff og Rognmo Johansen til A-sporten noen minutter etter målgang.

Rittleder Jørund Greibrokk var meget imponert over ungguttene fra Kirkenes og Vadsø.

FORTJENT HYLLEST: Sönke Wegner fikk frem smilene hos de fremmøtte med sin champagnefeiring. Foto: Karl Eirik Steffensen

– De er råsterke begge to. Det de har gjort her er virkelig imponerende. Fortsetter de i samme spor skal vi ikke se bort fra at de står øverst på pallen i of300 eller of700 en gang i fremtiden, sa Greibrokk mens vinnerne fikk sin fortjente hyllest av publikum i gågata.

Det andre laget i juniorklassen har hatt en del problemer underveis, og var et godt stykke bak da dette ble skrevet. Laget består av Aksel Dalgård Andreassen og Bendik Barosen.

Kort tid etter at vinnerne av juniorklassen kom i mål dukket Sönke Wegner opp. Han startet to timer etter at junior- og fatbikeklassen begynte lørdag morgen, og ingen i of150 soloklassen kunne hamle opp med tyskeren. Alf Christian Losvar fra Alta var nærmest. Han var drøyt 20 minutter etter Wegner i mål.

FØRST PÅ FATBIKE: Michael Cook var raskeste rytter i faktbikeklassen. Foto: Karl Eirik Steffensen

Michael Cook vant fatbikeklassen foran Nina Gässler og Uno Mikkelsen.