Etter ett års pause er Tour of Norway for kids er igjen tilbake i Alta. Mandag klokken 18.00 braker det løs i gågata i Alta sentrum, og her kan syklister helt opp til 14 år delta. Hovedarrangøren er Tour of Norway for kids, og med seg på laget i Alta har de fått med seg Offroad Finnmark med Linda Mosesen i spissen.

– Alle som kan sykle oppfordres til å melde seg på før mandag. Det er gratis å delta og veldig morsomt å være med på. Vi skal lage en 500-meters løype i sentrum for de eldste og en på cirka 200 meter for de yngste med trehjulssykler. Dersom barna ikke ønsker å sykle alene kan foreldrene gå ved siden av. Jeg håper og tror at dette skal bli et flott sykkelarrangement for barna og så får vi legge inn bestilling om godt vær, sier Mosesen.

Premier til alle

Mosesen lover at de skal stelle i stand en skikkelig sykkelfest i sentrum, og kan friste med premier til alle som deltar.

– Jeg oppfordrer alle barn som har sykkel til å melde seg på via hovedarrangørens nettside. Altaværinger er generelt ganske sent ute med påmeldinger, men det håper vi å unngå denne gangen. Forhåndspåmelding vil gjøre det mye lettere for oss når vi skal forberede premiene. Det er nemlig slik at alle som deltar får en haug med premier i det de krysser målstreken i gågata. I tillegg vil det trekkes ut en heldig vinner av en barnesykkel og det her er det kun to kriterier som gjelder. Man må ha syklet og man må være tilstede under trekningen. Vi skal i tillegg til sykkelen trekke fire heldige vinnere av nye sykkeltrøyer, så her er det bare å melde seg på, oppfordrer Mosesen.