Lørdag ble Offroad Valdres arrangert for aller første gang, og det med altaværingen Alf Åge Bjørklund på startstreken.

– Det var egentlig litt tilfeldig at jeg stilte til start. Vi var der nede på ferie og så leste jeg på arrangørens Facebook-gruppe at det var en som manglet makker. Jeg meldte min interesse og vi snakket litt sammen på telefon, og så var det bare å møte opp til start. Johan Erlandsson, som min makker heter, hadde ordnet med alt som skulle fikses, så jeg kom til dekket bord, forteller Bjørklund.

Krevende trasé

Arrangøren av Offroad Valdres var i fjor i Alta for å få tips og råd av Offroad Finnmark, og ifølge Bjørklund har de nybakte arrangørene levert varene.

– De hadde gjort en meget god jobb med trasévalget og opplegget rundt, og arrangørene var både entusiastiske og hyggelige. Løypa var svært teknisk krevende og vi måtte bruke GPS veldig mye. Det ble nesten litt som sykkelorientering. Lista ble med andre ord lagt meget høyt, og det var ingen rene damelag som klarte å fullføre i år. Fortsetter de på det samme nivå i årene som kommer vil finisher-trøya henge veldig høyt, fastslår han.

Fant tonen

Selv om Bjørklund og Erlandsson aldri hadde truffet hverandre før startskuddet gikk, fant de fort takten i terrenget.

– Det gikk veldig greit med oss, og Johan viste seg å være en meget god terrengsyklist. Vi ble en god match, nummer ni totalt og det må vi si oss godt fornøyd med. Johan har syklet konkurranser i blant annet Italia, men han har aldri vært så langt nord som i Alta. Jeg håper at jeg har klart å reklamere så godt jeg kan for Offroad Finnmark. Jeg håper vi ser både han og andre fra Offroad Valdres på startstreken i Alta til neste år, sier Bjørklund, som blant annet reklamerte for Offroad Finnmark ved å sykle med fjorårets finisher-trøye.

– 150 blir oppvarming

Selv om Bjørklund nå har noen få dager med hvile i vente, er det likevel ikke lenge til neste konkurranse banker på døren for den spreke syklisten Lørdag er han nemlig påmeldt i Offroad Finnmark 150, og uka etter venter Of300 sammen med Alf Christian Losvar.

– Offroad Valdres ble en liten test for å kjenne hvordan kroppen fungerer noen dager etter med 150 kilometer på baken, og det har gått helt fint. Of150 blir nok ikke noe hardkjør fra min side, men heller en slags oppvarming. Jeg skal sykle gjennom trasén med kontrollert fart, og spare noen av godsakene i kjelleren til 300-kilometeren starter, humrer han.

Flere som sykler dobbelt

Offroad Finnmark-veteran Geir Elde gjør som Bjørklund og tar Of150 som oppvarming før han og kona Gry legger ut i tospann på of300, bare fem døgn etterpå.

– Of150 varer jo bare syv-åtte timer, og den går lørdag. Da har jeg fem dager pause til å hente meg inn igjen før Of300 starter, sier Elde til terrengsykkel.no.

Elde skal i tillegg til å sykle begge distansene også arbeide som frivillig både før og etter at han selv har syklet.