Hjalp lagkamerat til sprintseier

Odin Foldvik Eikeland bidro til nordnorsk jubel i Tour de Hallingdal.

AVSLUTTET STERKT: Odin Foldvik Eikeland startet og avsluttet Tour de Hallingdal på en god måte. Bildet er fra Onroad Finnmark for en uke siden.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Da tre av fem etapper var unnagjort hadde Odin Foldvik Eikeland fortsatt muligheten til å kapre en topplassering sammenlagt. Men den lange og harde fjerdeetappen lørdag ettermiddag ble for vanskelig for Alta-rytteren, og han tapte mye tid til de beste.

– Jeg hadde store forhåpninger om å kjøre meg enda høyere opp i sammendraget enn jeg var, men dessverre hadde jeg en tung dag og måtte slippe favorittgruppen noen kilometer før mål og tapte med det en god del tid. Jeg er svært skuffa over at det gikk såpass tungt på denne etappen, men det er fort gjort å ha dårlige dager underveis i etapperitt, kommenterer Foldvik Eikeland.

Syklet for harde livet

Uten vinnersjanser i sammendraget gjorde altaværingen alt han kunne for å hjelpe lagkameraten Dan Erik Hansen. Varanger-rytteren hang fint med i kampen om den grønne spurttrøya, men var helt avhengig av en sterk avslutning. Med god hjelp av syklisten fra Nordlysbyen spurtet han inn til en fjerdeplass på etappen og sikret trøya foran nesen til konkurrentene.

FLOTT DAG: Odin Foldvik Eikeland var strålende fornøyd med å hjelpe lagkamerat Dan Erik Hansen til å vinne spurttrøya.  Foto: Privat

– Etter at jeg kjørte meg ut av sammendraget på lørdagen handlet alt om Dan Erik. Han gikk rett i brudd på den siste etappen, og etter en stund rykket også jeg fra hovedfeltet. Jeg tok han igjen og var hjelperytter for Dan Erik resten av løpet. Jeg kjørte for harde livet for å holde avstanden størst mulig, og dette fungerte utmerket da vi kom inn til mål foran hovedfeltet. Dan Erik vant spurten i vår gruppe og ble nummer fire. Han sikret med det nok poeng til å ta den grønne trøyen. Det var en fantastisk dag for oss, det er utrolig moro når taktikken lykkes så bra og det var en glede for meg å bidra til at Dan Eriks triumf, forteller Foldvik Eikeland.

Endte på 12. plass

Selv syklet han inn til åttendeplass på den siste etappen i rittet. Han ble nummer 12 i sammendraget. Foldvik Eikeland var drøyt seks minutter bak vinner Torstein Stokkenes fra Åsane, som sikret sammenlagtseieren foran Audun Fløtten fra Ringerike og Ola Jorde fra IK Hero. Stokkenes fullførte det fem etapper lange rittet på 11 timer, 59 minutter og 13 sekunder. Deltakerne i seniorklassen syklet 497 kilometer og cirka 6600 høydemeter.