– Det er garantert mange altaværinger og finnmarkinger generelt på ferie i Nord-Sverige som begynner å bli lei og har lyst på litt annet. De bør ta turen til Skellefteå, Piteå og/eller Kalix, sier rallycrosskjører Bjørn Terje Heggeli som stiller i de tre løpene som utgjør Norrlandsveckan 2016.

– Så du tar på deg oppgaven som underholdning for ferierende altaværinger?

– Det er godt om jeg kan brukes til noe.

Søndag kjøres første løp i Skellefteå, onsdag venter Piteå før alt avgjøres i Kalix neste lørdag.

Bygger om bilen

Reglene i Sverige er annerledes enn i Norge. Dermed må Heggeli gjøre litt ombygging på bilen før starten søndag om han etter eget utsagt skal ha mulighet til å hevde seg.

– I Norge er reglene at kun 57 prosent av vekta kan være på bakakslingen, mens det i Sverige er 62 prosent som vi hadde i Norge i fjor. Men ekstra vekt kan ikke legges mer enn 60 centimeter bak senter av bakakslingen. Det betyr at jeg ikke kan bruke de festene jeg brukte i fjor siden de er for langt bak. Men jeg håper jeg får til å legge inn litt mer vekt. Klarer jeg det ikke blir det hvert fall vanskelig å konkurrere mot biler med lavere totalvekt som til tross for det har mer vekt på drivhjulene.

Lover action

Heggeli kjører i den største klassen motormessig hvor 12 kjørere er påmeldt. Han lover action når han skal i kamp med flere av de beste svenskene.

– Regjerende svensk mester, leder av årets SM og minst en tidligere svensk mester gjør det ikke enkelt å hevde seg. Men om jeg henger såpass med at jeg ikke blir en halv runde bak så blir det morsomt. Men action blir det uansett så det er bare for folk å komme seg opp fra solstolen, avslutter Altas eneste rallycrosskjører.