Alta SSF har i helga det årlige Høstslippet, en treningshelg for motocrosskjørere. Marie Simensen Pettersen håper voksne og barn som er nysgjerrige på sporten tar en tur innom Kvenvikmoen motorpark.

– Lørdag fra klokken 12.30 til 14.15 og søndag fra 11.30 til 13.30 har vi både sykler og utstyr tilgjengelig for prøving. Det kreves riktignok at man kjøper en engangslisens til 50 kroner for barn og vel hundre kroner for voksne, men ellers koster det ikke noe, sier den tidligere norgesmesteren som også har en kongepokal i premiesamlingen.

– For de som er interesserte kan jeg fortelle litt om hva motocross innebærer og klubben vil være godt representert samtidig som de aktive kjørerne vil være til stede, sier hun.

22-åringen som er utdannet motocrosstrener har i sommer fått hovedtreneransvaret for klubbens kjørere og vil bruke mye tid på crossbanen mens hun har ferie fra sykepleierstudiene.

Bruktmarked

Søndag vil det også være mulig å kjøpe brukt utstyr.

– Kjørerne er oppfordret til å ta med seg alt av utstyr de ikke bruker. Så her vil det være mulig å finne både crossklær og annet utstyr til en rimelig pris, sier Simensen Pettersen som ellers skal bruke helga til å studere klubbens kjørere.

– Jeg skal analysere de forskjellige utøverne og se hva jeg mener hver enkelt trenger å jobbe med de neste månedene, sier motocrosstreneren og legger til at motocross kan man starte med når man er fem år.

– Men det er heller ikke for seint om man er passert 30-40, avslutter hun med et smil.