Viste frem godfoten

Roy Arild Rasmussen har definitivt ikke glemt gamle kunster.
sport

Den tidligere Alta IF-spilleren skrudde på vakkert vis inn frisparket som fastsatte sluttresultatet til 2-0 borte mot Rafsbotn i går kveld. Nils Johan Eira satte inn det første på en fin kontring.

Bruk piltastene for å bytte bilde!

Kautokeino slo dermed tilbake etter to strake serietap i 4. divisjon. De vant «slaget om vidda» mot Nordlys 3-0, men har siden den gang tapt 0-3 for PIL og 0-4 for Honningsvåg.

– Det var en kjempeflott scoring. Han har gjort det der mange ganger før, og det er ingen grunn til å stoppe nå, sier en smilende Kautokeino-trener Isak Ole Hætta.

Roy Arild Rasmussen var ikke tilgjengelig for kommentar i formiddag.

To stolpeskudd

Kautokeino-sjefen var ikke helt fornøyd med oppgjøret sett under ett, men er glad for at laget sikret tre poeng igjen. Guttene fra indre strøk hadde blant annet to skudd i stolpen mot RIL.

– Spillemessig gjorde vi en ok kamp, men bevegelsene og presisjonen sitter fortsatt ikke helt offensivt. Vi klarer ikke å bryte gjennom på den siste tredelen så ofte som vi ønsker. Vi manglet det lille ekstra i situasjoner som kunne ført til scoringer. Når det er sagt er jeg veldig godt fornøyd med målene.

– Ingen fordel

For Rafsbotn var mandagens oppgjør det første på eget gress denne sesongen. De innledet seriespillet med 0-6-tap borte mot Honningsvåg 16. mai.

– Vi hadde et reelt håp om seier, så jeg er slett ikke fornøyd med utfallet. Men i går var dessverre Kautokeino bedre enn oss og vant helt fortjent, kommenterer RIL-trener Håvar Nyheim.

Han tror RIL-guttene trenger litt mer tid på dette underlaget før spillet sitter skikkelig.

– Dette var første kamp på gress for oss, så vi hadde ingen hjemmebanefordel mot Kautokeino. Vi har bare trent i Finnmarkshallen og på kunstgressbanen i Rafsbotn til nå. Jeg tror det kommer seg når vi får gjennomført noen flere treningsøkter på gress. I går var samhandlingen for dårlig, og vi fikk for stor strekk i laget. Det lugget veldig, fastslår han.

Tett kampprogram

Han håper og tror at årets første poeng er like om hjørnet.

– Nå skal vi spille tre hjemmekamper på rappen, og klarer vi seks av ni mulige poeng er jeg tilfreds. Det bør helt klart være en realistisk målsetting.

RIL skulle opprinnelig ha gjort unna fire kamper nå, men bortekampene mot Båtsfjord og Norild har blitt flyttet til 10.- og 11. september. Nyheim & co møter Porsanger (lørdag 4. juni), Indrefjord (onsdag 8. juni) og Sørøy Glimt (lørdag 11. juni) i de tre neste kampene.