I går kveld var det klart for årets første utgave av terrengsykkelkarusellen i regi av Nordlysbyen sykkel, og rundt 60 deltakere stilte til start.

Bruk piltastene for å bytte bilde!

40 av disse syklet på tid, mens resten tok det litt roligere gjennom de ulike løypene på Sandfallet.

Noe bra på gang

Til stor glede for arrangøren var mange av de fremmøtte unge syklister. Terrengsykling blir stadig mer populært blant de yngre utøverne i Alta. Håpet for «Playstation-generasjonen» er defintivt ikke ute, konstaterer en fornøyd Stig Misund.

– Det er utrolig artig at såpass mange benytter seg av dette tilbudet. Vi har jobbet godt for å få opp interessen blant de unge, og det er gledelig å slå fast at strategien har fungert. Det startet smått og forsiktig, men nå blir det bare bedre og bedre for hvert år. Det er ingen tvil om at vi har noe skikkelig bra på gang her, sier Misund, som har vært en av de ivrigste og viktigste pådriverne for ungdomssatsingen i Nordlysbyen sykkel.

Noen faller fra

Hvis tidligere erfaringer holder stikk vil sykkelklubben miste noen av de yngre deltakerne til andre idretter i løpet av sommeren og høsten. Men akkurat nå er det terrengsykling som gjelder.

– Vi har merket at dette er et spesielt interessant og kjærkomment tilbud tidlig på året. De som har vært med tidligere tar med venner og bekjente, og vi får også besøk av en del nye ansikter. Det synes vi er veldig moro. Etter hvert som sommeren slår inn for fullt er det en del som prioriterer andre idretter, som fotball, friidrett og orientering. Men vi kommer til å arrangere mange ulike sykkelaktiviteter så lenge interessen er der. Det skal blant annet arrangeres totalt 12 terrengsykkelkaruseller som dette. Alle som fullfører minst åtte av disse er med i trekningen av flotte premier, fastslår Misund.

Artig for Mio (4)

Også karusellen neste mandag vil bli arrangert på Sandfallet. Men ved senere anledninger skal de også benytte terrenget i Kaiskuru, Øytun, Tverrelvdalen og Holmen.

– Vi har et fantastisk fint og variert landskap i Alta som er perfekt for terrengsykling. Klimaet er også optimalt både sommer og vinter, noe som gjør at stadig flere av våre medlemmer har skaffet seg minst to sykler. Fatbike vinterstid og terrengsykkel sommerstid ser ut til å være en uslåelig kombinasjon. I tillegg er det en del som sykler på landeveien også, forteller Misund, som kan glede seg over store aldersvariasjoner når de inviterer til ritt. I går var fire år gamle Mio Pettersen yngste deltaker.

– Jeg har ikke syklet like langt som de andre, men det er artig og utfordrende å tråkke rundt i terrenget, sa en smilende Pettersen til A-sporten i går kveld.

Høy kvalitet

Terrengsykling trenger ikke være en dyr sport. Men det er liten tvil om at altaværingene som stiller til start bruker en god del penger på skikkelig utstyr.

– Det er ikke til å stikke under en stol at det finnes mange flotte og dyre sykler i Alta. Mange prioriterer ordentlig utstyr. Det trenger slett ikke å være det nyeste og dyreste, men en bra sykkel med riktig oppsett gjør opplevelsen mange ganger bedre. Så jeg er glad for at foreldrene tar den delen på alvor.

Snart starter sykkelklubben opp egne ungdomstreninger, og det er heller ikke mer enn en måned igjen til Nordlysrittet.

– Vi gleder oss veldig til å arrangere Nordlysrittet igjen. Det var en kjempesuksess med nærmere 100 deltakere i fjor, der det kom folk fra Hammerfest, Øst-Finnmark og Troms, avslutter Misund.