Banker på cupdøra

Liridon Makolli og Felix Adrian Jacobsen får trolig sjansen mot Bodø/Glimt.

GOD PANINGSLEGGER: Alta IFs midtbanespiller Liridon «Doni» Makolli viste mye positivt de 45 minuttene han var i aksjon mot TIL.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Førstkommende torsdag gjester tidligere Alta IF-trener Aasmund Bjørkan og hans Bodø/Glimt-spillere Finnmarkshallen. Da er det klart for tredje runde i cupen.

Overraskende TIL-seier

I går kveld fikk flere av Rune Repviks spillere sjansen til å vise at de fortjener en plass på Alta IF-laget som skal gjøre et forsøk på å sende Bodø-gjengen fra eliteserien ut av norgesmesterskapet. Alta 2 møtte Tverrelvdalen til lokaloppgjør i 3. divisjon, og seks spillere fra A-lagstroppen var i aksjon i Finnmarkshallen. Det holdt likevel ikke til seier for Alta IF-rekruttene. Scoringer av Daniel Reginiussen, Sverre Nilsen og Audun Flage sørget for en overraskende TIL-triumf.

MISSET: Jeremy van Hoorn og de andre Alta IF-spillerne fortvilte over misbrukte muligheter.  Foto: Karl Eirik Steffensen

– Det var i mine øyne en kamp med altfor lav intensitet og tempo. Jeg hadde forventet mer. Men det var noen positive ting å ta med seg videre, sier A-lagstrener Rune Repvik om det han var vitne til fra tribuneplass i går.

Liridon «Doni» Makolli og Felix Adrian Jacobsen spilte én omgang hver. Repvik er fornøyd med mye av det duoen fikk til, og legger ikke skjul på at de er høyaktuelle for spilletid mot Bodø/Glimt.

– De banker på døra, og derfor valgte vi å la de spille 45 minutter hver. «Doni» var flink til å søke rom, og viste ved flere anledninger frem sin gode pasningsfot og spilleforståelse. Han forsvant litt ut av kampen enkelte ganger, men alt i alt gjorde han et positivt inntrykk. Felix har mange gode ferdigheter og fikk til en viss grad vist det frem mot TIL. Jeg synes disse to var best av A-lagsspillerne som fikk sjansen i går.

Vellykket innhopp

Også Andreas Markussen, Kenneth Thomassen, Simon Evjen og Erlend Pedersen fikk spilletid mot Tverrelvdalen. Sistnevnte måtte forlate banen med en lårhøne, og er trolig uaktuell for cupmøtet med Glimt og seriekampen hjemme mot Skeid på søndag.

– Jeg tviler veldig sterkt på at Erlend rekker å bli klar til disse kampene. Det så ikke spesielt bra ut, sier Repvik.

VANT: Magne Henriksen, Audun Flage og Tom Helge Thomassen jublet for seier.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Mens Alta 2-spillerne fortvilte over sesongens andre strake nederlag, jublet gjengen fra Tverrelvdalen for årets tre første poeng. Innbytter Audun Flage ble den store helten med sin avgjørende 3-2-scoring på overtid.

– Å komme inn og avgjøre et lokaloppgjør som dette var fantastisk deilig. Artig med tre poeng mot en såpass tøff motstander. Det har vært en knallhard vinter med spill både for Alta IFs håndballag og trening med TIL, men nå er det fullt fokus på fotballen, sa en fornøyd matchvinner til A-sporten etter kampslutt.