Tverrelvdalen IL har gjort Kraftlagsturneringa til et årlig høydepunkt for fotballdamene i Finnmark og Nord-Troms. De fleste lagene spiller ganske få treningskamper i løpet av vinteren, og turneringen i Finnmarkshallen er derfor en viktig del av sesongoppkjøringen for de involverte klubbene.

I år er det åtte lag som er påmeldt, og det er ny rekord. BULs 2. divisjonslag er opptatt med treningskamper borte mot Lillestrøm 2 og Lyn denne helga, men klubben stiller med sitt andrelag i turneringen. Også Alta IF, Polarstjernen, Hesseng, Nordreisa, Furuflaten og Porsanger, samt arrangørklubben Tverrelvdalen IL, stiller opp og sørger for et meget godt kamptilbud.

Roser arrangøren

Landslagstrener Roger Finjord brenner som kjent for damefotballen i fylket, og han roser arrangøren for å ha gjort Kraftlagsturneringen til en tradisjon og et viktig redskap for å utvikle damefotballen.

– Klubbene vet at turneringen kommer hvert eneste år. Med jobben som gjøres har damefotballen fått sin helg hvor de slipper å konkurrere om oppmerksomheten med gutte-/herrefotballen. Jeg håper at flest mulig vil ta seg en tur i hallen. Publikum vil ikke bli skuffet, skriver Roger Finjord i Tverrelvdalen ILs turneringsprogram.

Tror det blir jevnt

Han tror flere lag fører til økt kvalitet på fotballen som spilles i Finnmarkshallen denne helga.

– Mitt tips er at det blir jevnt. Jeg vil i utgangspunktet holde Porsanger og Furuflaten som favoritter, men tror både Polarstjernen og Hesseng kan overraske. Jeg gleder meg enormt over at vi nå har fått et 11-er damelag fra Vadsø-området. Polarstjernen har mange gode fotballspillere fotballspillere, også noen med 1. divisjonserfaring. Sammen med entusiasmen og bredden de har på trening og kamp, et stort og kompetent støtteapparat, tror jeg etablerte lag kan bli overrasket av det de møter. Hvem som til slutt står med pokalen tror jeg er ganske åpent, avslutter Finjord.

Finale på søndag

Pulje A består av Tverrelvdalen, Hesseng, BUL og Nordreisa, mens Alta IF, Furuflaten, Porsanger og Polarstjernen utgjør pulje B. Gruppekampene spilles fredag kveld og lørdag.

Søndag er det fire kamper, der finalen mellom puljevinnerne er siste match ut klokken 12.00. Slik ser det fullstendige kampoppsettet ut:

Fredag:

Tverrelvdalen - BUL kl. 20.00

Porsanger - Alta IF kl. 21.15

Furuflaten - Polarstjernen kl. 22.30

Lørdag:

Hesseng - Nordreisa kl. 09.00

Polarstjernen - Porsanger kl. 10.00

Furuflaten - Alta IF kl. 11.00

TIL - Nordreisa kl. 12.00

Hesseng - BUL kl. 13.00

Polarstjernen - Alta IF kl. 18.00

Porsanger - Furuflaten kl. 19.00

Nordreisa - BUL kl. 20.00

TIL - Hesseng kl. 21.00

Søndag:

Kl. 09.00 4-er mot 4-er

Kl. 10.00 3-er mot 3-er

Kl. 11.00 bronsefinale

Kl. 12.00 finale