Marit Beate ble norgesmester

Tanken om NM-gull hadde ikke streifet henne.

NORGESMESTER: Marit Beate Kasin var en time og 13 minutter etter vinneren, men ble kåret til Norgesmester siden vinneren var svensk.   Foto: Magne Ek

sport

Hun kjørte inn til andreplass på Finnmarksløpets 1000-kilometer, men ble likevel kåret til norgesmester da hun passerte målstreken. For den eneste som kjørte raskere enn Marit Beate Kasin var svenske Petter Karlsson.

– Underveis i løpet har jeg faktisk ikke tenkt på at jeg kan bli norgesmester, men det er selvfølgelig veldig morsomt å få den tittelen nå, sa Kasin etter målgang.

– For vår del har det vært et fantastisk løp og en kjempegod opplevelse fra første stund. Å kjøre et slikt spann som går så bra på slutten av løpet er alle hundekjøreres drøm, sa Kasin som er fra Notodden, men bor og kjører for Valdres.

Finnmarksløpets Trond Anton Andersen spurte over høytaleranlegget i Alta sentrum hvorfor hun alltid ser så pigg ut.

– Var det ironi?

– Nei, det var ikke ironi.

– Ok, jeg er ganske tom akkurat nå, men hvis du synes jeg ser pigg ut så tusen takk for det, svarte hun.

Ble overrasket

Hun la til at hun ikke hadde turt å tro på pallplass.

– Jeg trodde ikke på det, men hundene overrasket meg underveis. Det er kanskje litt kjedelig å ikke være offensiv, men vi fulgte kjøreplanen og jeg tror vi vant på det i dag. Det lønner seg å hvile godt og følge planen, sa Kasin før hun bekreftet at det er store sjanser for at hun kommer tilbake neste år når hyttepremien skal tildeles den kjøreren med best resultat i 2016 og 2017.