Klokken 13.24 startet Petter Karlsson ut fra Levajok og startet på de 85 kilometerne til Karasjok. Han har dermed tatt ut nesten seks av de obligatoriske ti timene med hviletid som han totalt må ta ut i Levajok og Karasjok.

Marit Beate Kasin kom inn til Levajok som nummer to klokken 10.14 etter å ha brukt fem timer og 13 minutter på de 66 kilometerne fra Sirbma. Det var nesten timen kjappere enn Karlsson, men svenskens ledelse er likevel på to timer og 47 minutter.

Ronny Frydenlund som var nærmest Karlsson ut fra Sirbma kom inn til Levajok minuttet etter Kasin, men hadde brukt 50 minutter lengre tid på etappen fra Sirbma.

Arnt Ola Skjerve kjørte også fort fra Sirbma da han brukte 13 minutter mer enn Kasin og kom inn til sjekkpunktet klokken 11.20. Birgitte Næss kjørte inn klokken 11.51 som fjerde spann.

Karlssons ledelse gjør at han er i førersetet. To av de ti obligatoriske timene må han ta ut i Karasjok, men alt tyder på at han snart starter videre fra Levajok for å få noen gode hviletimer også i Karasjok før de siste 132 kilometerne til Alta starter.

Når Karlsson ankommer Karasjok i løpet av kvelden, om alt går som det skal, vil han garantert se nærmere på hvor mye hviletid konkurrente tok ut i Levajok. På den måten kan han vite nøyaktig når de andre tidligst kan starte videre mot Alta. Dette i kombinasjon med kjøretidene Levajok- Karasjok vil trolig avgjøre om han kun tar ut fire timer og tre minutter, som han er nødt til å gjøre i Karasjok, eller om han tør å hvile litt ekstra.