– Vi er ikke i mål, Ben!

Arne Karlstrøm har lite lyst å bli slått av naboen Ben Voigt.

MYE TRØBBEL: Arne Karlstrøm kunne smile bredt da han kjørte gjennom Bollo på tur ut, men har møtt på mye trøbbel underveis.  Foto: Karl Eirik Steffensen

sport

Arne Karlstrøm mistet sine viktigste lederhunder tidlig i løpet og kjørte ut fra Varangerbotn som 20.mann. Da han var på Tanaelva og på vei inn til Sirbma i formiddag fikk vi kontakt med veteranen.

 – Det har vært mange nedturer underveis, spesielt da jeg måtte sette ut mine beste ledere. Jeg hadde ikke forventet å ligge på en 20.plass, men akkurat nå går det bra. Så tankene om å legge opp er gått over til tanker om at dette blir bra neste år, sa langfjordingen som hadde åtte hunder foran sleden da han kjørte inn til Sirbma som 19.-mann klokken 14.13 torsdag.

Ny nedtur?

Inn der måtte han se sambygdingen Ben Voigt foran seg. Sistnevnte hadde opparbeidet seg tre og en halv timers forsprang til naboen.

– Helt katastrofe. Ben har vært handler hos meg i to år og det er jeg som har lært han opp. Og jeg har tidligere sagt at når jeg blir slått av naboen så legger jeg opp, men han slo meg i Alta 2-dagers i fjor og jeg kjører fortsatt. Men å bli slått også i Finnmarksløpet er absolutt ikke bra, sa Karlstrøm med et smil og la til:

– Men Ben jobber knallhardt og fortjener å lykkes. Så all ære til han for det, men så skal han vite at vi fortsatt ikke er i mål og jeg skal gjøre alt jeg har i min makt for å ta han igjen, sa Karlstrøm om naboen som kjørte inn til Sirma som 13.mann.

NABODUELL: Ben Voigt har tatt føringen i naboduellen.  Foto: Karl Eirik Steffensen

Voigt har fulgt kjøreplanen og kjenner at det går an å trives foran sambygdingen i sporet.

– Jeg kan dessverre ikke holde igjen, Arne, men du må ikke legge opp selv om jeg slår deg, kunne Voigt melde da A-sporten fortalte hva Karlstrøm har sagt.

– Om jeg kommer før Arne i mål så kan det riktignok skje at det blir tema rundt kaffebordet noen ganger. Men det er langt igjen og det viktigste er at alle spann fra Langfjordbotn kommer i mål, fortsatte han.

For Voigt er klar over problemene Karlstrøm har hatt underveis.

– Jeg har dessverre ikke møtt han så ofte underveis siden jeg har startet videre når han har kommet inn, sa Voigt som en ekstra liten stikker til naboen selv om de overlappet hverandre vel en time i Varangerbotn.

– Mens det har gått veldig bra for min egen del så har Arne hatt mye trøbbel. Så det er imponerende at han fortsatt er med i løpet, sa Voigt som fikk godkjent alle sine 11 hunder hos veterinærene i Sirbma.

Dermed hadde han fortsatt 11 hunder i spannet da han som 15.-mann starter ut på den 66-kilometer lange etappen til Levajok klokken 15.23, vel en time etter at naboen hadde kommet inn.

Alta-kjører Maria Sparboe kom inn til  Sirbma på 18.-plass, bare 13 minutter før Karlstrøm som hadde en time bedre etappetid en klubbvenninna. Bernt Walseth kjørte inn klokken 15.01 og ligger for øyeblikket på 21.-plass.

Espen Sønvisen Bech startet fra Varangerbotn som 25.-mann halvannen time etter Walseth og er i skrivende stund ikke kommet inn til Sirbma.