Det ble en svært spennende avslutning på FL-500, og så langt er det ingenting som tyder på at 1000-kilometeren blir noe særlig kjedeligere. De beste kjørerne er i skrivende stund på vei til Kirkenes. Når de kommer dit har de gjort unna 538 kilometer, og er drøyt halvveis i løpet.

Det var kun tre minutter som skilte Ronny Frydenlund i tet og Birgitte Næss på andreplass da kjørerne starte ut fra sjekkpunktet Neiden 1 ved midnatt. Næss passerte Frydenlund og var først inn til villmarkssjekkpunktet Ellentjern, men valgte å hvile i drøyt fire timer og startet ut som nummer fire etter Frydenlund, Kenneth Nilsen og Petter Karlsson.

Ytterligere fem kjørere har startet ut fra Ellentjern. Arnt Ola Skjerve, Marit Beate Kasin, Petter Jahnsen, Ben Voigt og Christian Høy Knudsen er alle ventet inn til Kirkenes i løpet av kvelden.

Etter Kirkenes venter Neiden 2 (610 km), Varangerbotn (687 km), Sirbma (764 km), Levajok (830 km), Karasjok (915 km), Jotka (997 km) og Alta (1047 km).

Siste GPS-oppdatering viser at det er Petter Karlsson som har overtatt ledelsen i løpet. Deretter følger Kenneth Nilsen, Birgitte Næss og Ronny Frydenlund.