Altaværingen og hans åtte firbeinte helter i front krysset mållinja i Alta sentrum klokken 08.42 tirsdag morgen. Det var niende spann i mål i FL-500. Uglebakken har dermed klart topp ti-plassering hver eneste gang han har stått på startstreken. Det begynte med åttendeplass i debuten i 2012. I 2013 ble han nummer ti og i 2014 nummer fire. I fjor stilte han ikke til start.

– Jeg er veldig godt fornøyd med årets løp. Både jeg og hundene har gjort vårt beste, og man kan ikke forvente mer enn det. Vi hadde ambisjoner om en plass blant de ti beste. Da er niendeplass greit innafor, sa en tilfreds Vidar Uglebakken til TV Nords reporter Rune Østlyngen etter målgang.

RØRT: Det var en tydelig beveget Vidar Uglebakken som takket hundene og familien etter målgang. Foto: Karl Eirik Steffensen

Ingen av de åtte kjørerne foran han på resultatlista kom tilbake til Alta med like mange hunder som de startet ut med. Altaværingen er stolt over å være den første av årets FL-500-deltakerne som kom i mål med åtte hunder i spannet.

– Disse hundene slutter aldri å forundre meg. Det er et ungt spann som virkelig er i toppslag, og alle fullførte med stil. Vi har fått masse skryt fra veterinærene. Hundene har holdt vekta fra start til mål og er hundre prosent friske. Det er viktig for meg, fastslo Uglebakken.