Hundekjøreren fra Røros har skaffet seg en svært viktig ledelse på Finnmarksløpets 500-kilometer. Men veteranene har ikke gitt opp håpet om å ta igjen den talentfulle trønderen, skriver Finnmarksløpet i en pressemelding.

Målgangen for Finnmarksløpets to langdistanseklasser nærmer seg og tidlig tirsdag morgen kjører vinneren av FL-500 over målstreken. Vinneren av den lengste klassen FL-1000 er trolig i mål i Alta sentrum fredag midt på dagen.

Imponerende kjøring

I «sprintklassen» FL-500, som i år er økt til 548 kilometer, har 19-åringen Niklas Rogne fra Røros sikret seg et lite forsprang til sine konkurrenter, etter imponerende kjøring på Finnmarksvidda. Unggutten kom inn til sjekkpunkt Skoganvarre 30 minutter foran Ole Sigleif Johansen som ligger på andreplass.

Naturtalent

– Niklas Rogne er et av de største hundekjøringstalentene Norge har sett noen sinne. Med sitt fine vesen har han et naturlig talent for hundekjøring, samtidig som han har gått en god skole i hundekjøremiljøet på Røros, sier Finnmarksløpets ekspertkommentator, Trond Ørslien.

På skuddhold

108 kilometer før mål er ikke løpet avgjort. Bak 19-åringen kommer rutinerte hundekjørere som Øyvind Jakobsen, Ole Sigleif Johansen, Elisabeth Edland, Ronny Wingren, Alexander Swartz og Sissel Vollan som alle er på skuddhold til norgesmestertittelen.

Tett som hagl

Niklas Rogne startet ut fra Skoganvarre klokken 21.21. Så fulgte Ole Sigleif Johansen (21.50), Ronny Wingren (21.54) og Alexander Schwarz (21.56). Om kort tid kjører også Øyvind Jakobsen, Elisabeth Edland og Sissel Vollan ut. Det er disse syv som kjemper om de tre pallplassene i 500 kilometer-klassen.

– I fjor brukte raskeste spann drøyt 8 timer fra Skoganvarre til Alta via Jotka. I år kan det virke som om sporene er noe tyngre på grunn av løs puddersnø mange steder, og det vil ventelig ta litt lengre tid. Det tyder på at vi får målgang en gang grytidlig tirsdag morgen. Den som våk(n)er får se hvem det er, skriver Finnmarksløpet på sine nettsider.