Størrelsen betyr ikke alt

– Om stor skole nødvendigvis er god skole? Nei, det er vanskelig å konkludere slik, sa pedagog Helge Kristian Pedersen under tirsdagens skoledebatt.

MYE MER ENN MATTE: – Dårlig resultat på de nasjonale prøvene kan være en indikator på at skolen ikke har lagt seg på et testregime, og at den heller måler på andre ting, sier lærer i pedagogikk, Helge Christian Pedersen. Under debatten tirsdag minnet han folket på skolens omfattende samfunnsmandat, et mandat langt ut over måltall for regning og lesing.  Foto: Arne Hauge

pluss

Helge Christian Pedersen jobber ved lærerutdanningen og pedagogikk ved Campus Alta, og var inne som fagekspert under skoledebatten på Alta bibliotek tirsdag kveld. Der mente rådmann Bjørn Atle Hansen at større skoleenheter var det beste for Alta, og begrunnet dette også i katastrofetall hvor Alta ligger som nummer 399 på kommunebarometeret over skoleflinke barn.