Per Ivar Rasmussen og Halvdan Heggheim må se seg slått av Consto som får bygge nye Hammerfest sykehus.

Det betyr at det er det landsdekkende Consto som får bygge sykehuset, og skviser ut de lokale.

– Det stemmer at Consto vant. Vi har fått en innstilling om det. Det var en jobb vi hadde lyst på, men det er en ærlig sak å tape et anbud, sier Per Ivar Rasmussen, viseadministrerende direktør i Peab Bjørn Bygg, Finnmark, som hadde gått sammen med Halvdan Heggheim, Harald Nilsen AS Entreprenørforretning om å levere anbudet.

Hvor skuffet er du?

– Nei, vi liker ikke å tape anbud. Dette var en jobb vi hadde lyst på, og man blir jo bestandig skuffet når man ikke vinner anbud, sier Per Ivar Rasmussen til Altaposten.

Per Ivar Rasmussen (Peab Bjørn Bygg AS) og Halvdan Heggheim (Harald Nilsen AS Entreprenørforretning)  hadde gått sammen for å gi anbud på ny-sykehuset.

SLIK KAN DET BLI: Slik er sykehuset i Rossmollia tenkt. Foto: Finnmarkssykehuset

Aksepterer avgjørelsen

De vet ennå ikke hva som skilte dem fra vinneren, men vil ikke levere inn klage. Rasmussen venter nå på møtet med Sykehusbygg HF og debriefingen der.

– Da får vi få mer klarhet i hva som skilte oss, sier Per Ivar Rasmussen.

Også Harald Nilsen AS tar innstillingen til etterretning.

– Det er klart at vi er skuffet over det, men vi aksepterer avgjørelsen og at Consto vant, sier Halvdan Heggheim.

To veldig gode tilbud

Det er Sykehusbygg HF som har prosjektledelsen på forprosjektet for Finnmarkssykehuset, UiT og Hammerfest kommune.

Dere har valgt anbudet fra Consto?

– Det medfører riktighet. Det har ikke kommet inn innsigelser på innstillingen, sier prosjektleder Christian Brødreskift.

Karenstiden gikk ut i fredag, og Brødreskift forteller at det vil bli sendt ut pressemelding mandag.

Hva skilte anbudene?

– 1,95 er en rammeforutsetning for begge tilbudene, så det var ikke prisen som skilte dem. I tillegg til 1,95 milliarder, har UiT og Hammerfest kommune fått tilleggsbevilgninger for egne areal. Det som skilte de to var oppgaveforståelse og kompetanse som var en del av utvalgskriteriene, sier Brødreskift.

– Hadde vært en stor jobb

Peab Bjørn Bygg med avdelingskontor i Alta hadde gått sammen med Alta-selskapet Harald Nilsen AS Entreprenørforretning for å kunne levere det store anbudet med anbudsfrist 2. juni. Tromsø-firmaet Consto er landsdekkende med basis i Tromsø.

Per Ivar Rasmussen fikk beskjed om valg av tilbyder for et par uker siden.

– Vi leverte og prøvde å vinne, men kom til kort denne gangen, sier han.

Hva kunne det ha betydd for dere å få det?

– Da måtte vi nok ha valgt bort andre jobber, siden det hadde spist opp en god del av vår kapasitet. Det hadde vært en stor jobb og en byggetid på rundt tre år, sier han.

Nye prosjekter

Nå vil Peab Bjørn Bygg fortsette å regne på nye jobber og sluttføre det de allerede har, som Alta omsorgssenter.

Kan det bli mer samarbeid med Halvdan Heggheim og co også på andre prosjekter?

– Ja, det er noe vi vil vurdere for passende prosjekter, for vi hadde en veldig fin prosess, bekrefter Per Ivar Rasmussen.

Han bekrefter også at de har flere andre anbud inne, som de venter på avklaring om. Ingen av dem er i Alta. Og ingen av dem er så store som Hammerfest sykehus.

To gode tilbydere

Det er Sykehusbygg HF som på oppdrag fra Finnmarkssykehuset HF, UiT Norges arktiske universitet og Hammerfest kommune har prosjektledelsen på forprosjektet og gjennomføringen av Nye Hammerfest sykehus med integrerte helsefunksjoner og utdanning på Rossmolla. Ferdigstillelse ventes å finne sted i tiden fram mot 2023.

– Det er to gode tilbydere, som oppfyller kriteriene vi etterspurte. Vi har startet jobben med å evaluere de to nå, og skal ha en innstilling klar til Finnmarkssykehuset i løpet av uke 32 eller 33, litt avhengig av når vi får gjennomført møte med den ene av tilbyderne, sa prosjektleder Christian Brødreskift i Sykehusbygg HF til Altaposten i juli.

Peab Bjørn Bygg er fra før av totalentreprenør på Alta omsorgssenter til 600 millioner. Omsorgssenteret skal være ferdig i 2020.