Yu Hong heter den nye eieren av Nordlys hotell. Han flytter til Alta med kona og barna for å drive hotellet og restauranten selv. Alle kinesere har en drøm om å få oppleve nordlyshimmelen, forklarte den nye eieren i dag.

En glad og lettet Tor Arne Pettersen, kona Torunn og sønnen Eirik kunne i dag presentere eierne som er kjøpere av selskapet Nordlys hotell i Bossekop. Eiendomsmegler 1 Nord Norge i Alta, representert ved Daniel Andre Adamsen, har hatt Nordlys hotell for salg i mer enn ett år og fredag ettermiddag ble det klart at selskapet Diamond European Travel AB, eid av den kinesiske borgeren Yu Hong og hans bror.

De skal overta hotellet i fjerde kvartal i år.

EN FIN DAG: Tor Arne Pettersen og hotelleier Yu Hong var begge godt fornøyde med det de hadde blitt enige om. Alta vil få kinesiske vinterturister i fleng og Bossekop for kinarestaurant og restaurant med internasjonal meny. Foto: Magne Kveseth

Oppleve nordlys

– Det har vært en lang prosess og vi har funnet noen til å overta som vil drive videre slik hotellet var drevet før. Huset har ligget ute for salg i nærmere halvannet år, sier Pettersen.

Hong sier til Altaposten at de vil starte drift i vinter og vil satse på å hente større grupper av kinesiske reisende til Alta, de som vil til Nordkapp og som vil oppleve fjellene og nordlyset. Her kan det også bli mulighet for sjøfiske.

– I Kina ønsker alle en eller annen gang i livet å oppleve nordlys, det er det som er førstevalget til turister som kommer til Skandinavia. Vi vil også åpne restauranten her med kinesisk og internasjonal mat. Alle de kinesiske turistene som i dag kommer seg bare til Stockholm, de vil oppleve det som finnes her i Alta og det er grunnen til at vi vil satse her, sier Hong.

I god stand

Nils Ally sier at han har fulgt med Hong i en rekke av hans prosjekter flere steder i Europa og han har hoteller flere steder som han selskap driver.

– Da vi søkte på nettet fant vi dette hotellet til salgs, vi kontaktet Daniel Adamsen hos eiendomsmegleren og vi dro hit for å se oss om. Vi kjørte til Nordkapp som var et av stedene som Yu ville se og hele tiden hørte jeg Yu si at dette er vakkert, dette er helt utrolig og det kom hele tiden da han så reinsdyr langs veien og alt det andre vakre vi fikk se. Så dette stedet solgte seg mer eller mindre selv når vi fikk litt mer kunnskap om hvordan man kommer seg hit og hva stedet har å by på, sier Nils Ally. Prisen for å kjøpe anlegget har ikke vært noe stort problem, forteller han.

– Stedet er veldig bra, det er i god stand teknisk og det er gjort svært mye for å holde driften i gang, sier den nye eieren.

Pågått en stund

Forhandlinger om overtakelse har pågått i det stille de siste par-tre månedene, og i dag satte den nye eieren underskriften på kjøpsavtalen. Første gang eiendomsmeglerne la hotellet ut for salg ble det priset til drøyt 20 millioner kroner, nå er prisen en godt bevart hemmelighet mellom den nye eieren og Tor Arne Pettersen og hans kone.

Med det avslutter Tor Arne og Torunn sitt eierskap til hotellet, som de først drev som Best Western Nordlys hotell noen år etter at de kjøpte det fra Henny og Asbjørn Nyvoll og seinere som utleieobjekt, der Hero drev asylmottak for mindreårige.

Da denne kontrakten ble hevet, har hotellet blitt brukt som langtidsleie for anleggsarbeidere.

Pettersen har hele tiden sagt at han ønsker å selge hotellet, men at han heller ikke har villet "gi det bort".

Da kontrakten med Hero ble inngått, kom UDI med helt nye regler for brannsikring av bygg hvor det skulle huses asylsøkere og Pettersen måtte i følge en avisartikkel i Altaposten investere drøyt to millioner kroner i automatisk brannslukkingsanlegg, et såkalt sprinkler-anlegg.

Den nye eieren og hans svenske selskap Diamond European Travel vil fortsette utleiedelen for dem som har langtidskontrakt med Nordlys hotell og gradvis drifte stedet som ordinært hotell etter hvert, kom det fram under samtalen avisa hadde med selgere og kjøper.