Hendelsen fant ifølge en dom fra Indre Finnmark tingrett sted i Kautokeino i november for to år siden. Mannen i 70-årene har i retten nektet straffeskyld.

Skyldte på sikringen

Det var to betjenter fra Reinpolitiet som stoppet mannen den ettermiddagen, etter å ha observert ham to ganger i løpet av kort tid kjørende med redusert sikt. Mannen erkjente at han hadde kjørt bilen, og at han hadde problemer med dugg på vinduene, da politiet stoppet ham.

– Tiltalte forklarte imidlertid at han skrapet vinduene før han kjørte, men at den manglende sikten oppsto fordi det underveis oppsto en feil på bilens varmesystem, sannsynligvis fordi en sikring hadde gått, heter det.

Men mannen ble ikke hørt med sin forklaring.

En av betjentene fra Reinpolitiet forklarte i retten at han er sikker på at vinduene på tiltaltes bil så å si var helt nediset da de møtte ham første gang. Og at rutene var noe mindre nediset da de fikk stanset ham cirka 10 minutter senere. Betjenten bemerket også at bilens varmeapparat virket, noe som kommer frem av et bilde som ble tatt noen minutter deretter.

– Retten viser også til at de fremlagte bilder ikke viser spor av at tiltalte like før skulle ha skrapet is eller dugg fra vinduene. Det er uansett klart at tiltalte har kjørt en bil med front- og sideruter som ikke har gitt muligheter for tilstrekkelig utsyn. Det er videre klart at tiltalte har handlet forsettlig. Alle vilkår for domfellelse er derfor til stede, heter det.

Mannen er dømt til å betale en bot på 5.000 kroner samt må betalt 2.000 i sakskostnader.