Alta tingrett mener at det er bevist utover enhver rimelig og fornuftig tvil at tiltalte kjørte snøscooter på Tverrelva over en kortere strekning mandag 26. mars 2018 uten løyve.

I retten forklarte mannen at han kjørte fra eiendommen sin og ut på Tverrelva. På vei tilbake, cirka fem meter fra eiendommen, ble han stanset av politiet.

Men mannen mener han kjørte i god tro og formente at elven er privat til midt på, og han forstår det som at det er han som eier frem til midt på elven. Men, han har aldri sjekket opp hvor mye han eier.

Mannen mener også at at siden elven er privat grunn, og ikke statsgrunn, er det mer fritt og at han har lov til å kjøre der, heter det i dommen.

Han viste til at siden det er tillatt å kjøre cirka 50 til 100 meter utenfor oppmerket snøscooterløype, at han dermed også kan kjøre snøscooter litt utenfor sin egen eiendom.

Det er ikke retten enig i.

– Tiltalte kan ikke høres med sin anførsel om at elven er privateid og ikke statsgrunn, og at det er mer fritt og lovlig å kjøre der. For det første visste ikke tiltalte med sikkerhet hvor mye av elven han selv eide, og dermed om han kjørte på sin «eiendom». For det annet måtte tiltalte for å handle aktsomt gjøre nærmere undersøkelser for å bekrefte eller avkrefte om reglene er annerledes for privat grunn eller statsgrunn.

Alta tingrett har funnet det passende at mannen må betale en bot på 8500 kroner.