For første gang skal de to største klubbene i Nordlysbyen samarbeide tett både på senior- og aldersbestemt nivå. Klubbene har samlet sine beste og mest treningsvillige herrespillere i Alta IF, som har fått en ny sjanse i allnorsk 2. divisjon. De som ikke får spilletid her skal i aksjon for BUL i 3. divisjon. Nye regler gjør at utøverne kan flyttes mellom lagene uten å måtte endre klubbtilhørighet, så alle de som spilte torsdagens cupkamp er mer eller mindre med i den samme treningsgruppa.

GOD STEMNING: Mangeårig BUL-trener Rune Skaufel skal nå lede Alta IF, men han samarbeider fortsatt tett med Kari Mikkelsen og BUL-teamet. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Vi trenere synes dette samarbeidet er kjempepositivt. Hvis man vil noe med håndballen i Alta er samarbeid den rette veien å gå. Samtidig er det viktig for oss at samarbeidet fungerer like godt begge veier. Det er noe vi er veldig opptatt av, forteller Kai Erik Bull, som har overtatt treneransvaret i Alta IF sammen med Rune Skaufel og Knut Roger Lillemoen.

Møter eliteserielag

Reglene om å kunne flytte spillere mellom klubbene gjelder imidlertid ikke i cupen. Så foran gårsdagens match i BUL-hallen måtte Bull & co ta ut én BUL- og én Alta IF-tropp. Det var gjestene som stakk av med seieren, noe som gjør at Alta IF skal møte eliteserielaget Haslum på hjemmebane i neste runde. De som spilte for BUL kan ikke spille denne kampen.

– Det var egentlig et vondt valg. Vi ønsket jo at alle skulle få sjansen til å spille mot et topplag fra Eliteserien i neste runde, men det var ikke mulig. Så vi måtte dele troppen tilnærmet i to, forteller Bull.

LEKENT: Kristian Karlstrøm scoret bare ett mål i cupkampen, men det var til gjengjeld en skikkelig frekkas på BUL-målvakt Jan Nikolaisen. Foto: Karl Eirik Steffensen

Cupkampen var lenge spennende, og den første halvtimen var det nesten umulig å se hvilken av de to troppene som var den antatt beste. Hjemmelaget hang godt med og tok faktisk ledelsen fem minutter før pause. Men det var også det nærmeste de kom. Etter pause skjerpet Alta IF-laget seg og kontrollerte inn avansementet i cupen.

– Jeg synes ikke vi spilte en spesielt god kamp. Vi gjorde altfor mange tekniske feil, og var heller ikke aggressive nok i ankomstfasen. Da var jeg mye mer imponert over det BUL-laget presterte. Det var skikkelig trøkk og innsatsvilje, og vi måtte ta oss skikkelig sammen etter pause for å sikre avansement. Jeg føler meg sikker på at det kommer til å se ganske annerledes ut når sesongen starter. Dette var vår første kamp, og alle er rustne. Det var også litt rart for guttene å spille mot hverandre. Prestasjonene i går var ikke representativt for det vi kan, fastslår han.

Reiser til Boden

Allerede i dag samles hele treningsgruppa på nytt. Da setter de kursen for Boden, der det skal spilles turnering.

– Vi stiller med to lag, men det blir ikke nødvendigvis delt opp på samme måte som i går. Akkurat det trenger vi ikke å tenke på lenger. Vi ønsker å gi alle matchtrening, så vi stiller med både BUL- og Alta IF-lag i turneringen. Totalt seks lag deltar, så det blir to gruppekamper, semifinale, finale og plasseringskamp. Dette vil gjøre guttene godt, fastslår Alta IF-sjefen.

UVANT SYN: Mange av de fremmøtte i BUL-hallen måtte gni seg i øynene da Ken Ingebrigtsen entret banen kledd i BUL-klær fra topp til tå. Foto: Karl Eirik Steffensen

Ken Ingebrigtsen ledet BUL-laget i går. Det kommer han trolig til å fortsette med.

– Jeg skal ha kampansvaret for 3.-divisjonslaget sammen med flere andre. Dette skal kombineres med trenerjobben for Alta IFs damelag, så jeg kommer nok ikke til å lede så mange treninger. Men disse spillerne vil jo ha egne 16-årslag, og ikke minst trene sammen med satsingsgruppa i Alta IF. Så det bør gå bra, smiler Ingebrigtsen.