Torsdag ble det offentlig at Eltele AS har kjøpt seg inn i den landsdekkende kjeden Serit AS. Totalt har selskapet sikret seg 11,1 prosent av aksjene i selskapet, som nå eies av Eltele og åtte andre selskap og vil fungere som en samarbeidsklynge der de forskjellige aktørene opererer med samme kjedenavn.

Som en konsekvens av dette endrer Eltele logo og vil markedsføre seg utad som Serit Eltele.

– Dette gir oss tilgang på et system med til sammen over 300 ansatte fordelt på 20 kontorer landet over. Dette gir oss innkjøpsmakt, vi får mulighet til å serve kunder over hele landet, vi får tilgang til en rekke nye spennende produkter og tjenester og det gir oss tilgang til tusenvis av nye kunder som får mulighet til å kjøpe våre produkter, forteller Eltele-direktør Jens-Harald Jenssen.

Eltele bidrar med to kontorer i Finnmark, hovedkontoret i Alta og distriktskontorer i Vadsø og et lite miljø i Molde.

– Med dette er Serit-kjeden landsdekkende. Vi synes det er ganske tøft. Ikke minst er det svært hyggelig å kunne være med å eie en nasjonal kjede, heller enn å bli kjøpt opp av noen, sier Jenssen.

For ordens skyld medfører ikke Serit-avtalen noen endringer i eierstrukturen på Eltele AS.

– Eltele vil fortsatt være lokalt eid, med de samme eiere som tidligere. Eierposten vår i Serit går inn i balansen på regnskapet, sier han.