Det ser allerede ganske håpløst ut, men BUL har denne helga en siste sjanse til å holde liv i drømmen om fortsatt 1.-divisjonsspill.

Må holde hodet kaldt

Lørdag møter de bunnkollega Åsane til dyst hjemme på Coop-banen i Bossekop, og med seier vil avstanden opp være redusert til fem poeng. Med tap er det etter alle målemerker game over for det unge BUL-laget, selv om det fortsatt vil være 24 poeng å spille om.

– Vi er fullstendig klare over viktigheten av denne kampen, og det er klart at man føler litt ekstra press foran en slik match. Men det må vi takle. Vi kan ikke la det ødelegge for oss, sier Johanne Bjørnå, som i en alder av 25 år er en av lagets mest rutinerte spillere.

– Med tanke på det som har skjedd så langt i år er dette sesongens viktigste kamp for vår del. Men jeg ser ikke på dette som vår siste sjanse, men heller en gylden mulighet til å starte poengsankingen. Det er helt perfekt at vi møter nettopp Åsane nå. Dette gleder vi oss til, fastslår Kristine Hagen, som med sine 26 år også tilhører den mer rutinerte delen av troppen.

Fortsatt 27 poeng å spille om

Situasjonen i bunnstriden i 1. divisjon er som følger:

  • BUL ligger helt sist med null poeng etter 13 spilte kamper.

  • Åsane er på 11. plass med åtte poeng på like mange kamper.

  • De to dårligste lagene rykker ned. Akkurat nå er det Nanset som er nummer 10. De har 13 poeng.

  • Det gjenstår ni kamper. Det er altså fortsatt 27 poeng å spille om.

– Det er viktig at vi klarer å holde nullen så lenge som mulig. Vi har altfor ofte havnet under tidlig i kampene, og da har vi måtte jage en utlikning eller redusering. Det handler om å være topp konsentrert defensivt fra første spark på ballen, og så må vi i angrepsrekka ta vare på sjansene. Nivåmessig har vi vært helt på høyde med de aller fleste lagene vi har møtt. Vi må bare klare å bikke marginene vår vei, så har vi en meget fair sjanse til å ta alle tre poengene i morgen, sier Bjørnå.

Store utskiftninger

For BUL-trener Odd Inge Johansen har årets sesong vært en prøvelse av de sjeldne. Midtstopperduoen Ida Grubben og Ida Sønvisen Suhr etterlot seg et stort hull da de ga seg i fjor, og han har også mistet en rekke spillere i løpet av året. Benedicte Elise Dahl valgte å trappe ned etter store skadeproblemer i vår, og Emmy Olsen har også slitt med skader. Hun er fortsatt ute. I løpet av sommeren har klubben også mistet Guro Bell Pedersen og Eline Hegg til toppserieklubbene Røa og Kolbotn.

OFFENSIV: Kristine Hagen mener kampen mot Åsane kommer på et perfekt tidspunkt. Foto: Karl Eirik Steffensen

– Den største utfordringen har vært de stadige utskiftningene i forsvarsrekka. Vi har knapt stilt med de samme fire i to kamper på rad. Det tar tid å bygge nye relasjoner, og det blir tydelig på dette nivået. Man blir knallhardt straffet når det gjøres feil i de bakre rekker. Men nå kan det se ut som at ting er i ferd med å stabilisere seg, og akkurat nå ser det ut som at vi kan stille med samme forsvarsfirer som vi gjorde mot Fløya og Øvrevoll Hosle. Vi har sluppet inn mange mål i disse kampene, men jentene lærer hverandre å kjenne og blir stadig tryggere på hverandre, sier Johansen.

Takler motgangen godt

Både han og Johanne Bjørnå er imponert over hvor voksent de unge spillerne har taklet motgangen.

– Jentene er fantastiske. Når vi er på treningsfeltet er det helt umulig å merke at vi er i en så vanskelig situasjon. Alle ære til spillerne som står opp for hverandre og gjør sitt absolutt beste for å snu den vonde trenden. Vi trenger flere som står frem på samme måte i kamp, og det håper jeg at vi får se på lørdag, sier BUL-treneren.

– Jeg lar meg imponere av disse jentene hver eneste dag. Det er aldri negativ stemning på treningene, og de jobber knallhardt for å bli bedre. Det er mange spillere på dette laget som har et stort potensial, avslutter Bjørnå.

Se flere bilder fra torsdagens treningsøkt i bildeserien øverst i saken.