Helt siden tidlig i vår har Harry Lund påpekt at det flyter av søppel  i området rundt det gamle fryselageret. Han har likevelk merket seg en hyggelig bedring – og det er at alle de gamle bilvrakene som var stilt opp nede i Bukta-fjæra, er fjernet.

Like ille

– Fortsatt er det et vrak av en campingvogn der nede, gamle telegrafstolper, en veltet utedass og masse annet søppel som ikke er tatt hånd om. Jeg synes det er merkelig all den stund kommunen  allerede for flere måneder siden sa de ville ta gjør en innsats, sier Lund.

Han sa selv til avisa i sommer at han som ivrig hobbyfotograf ofte er ute og tar naturbilder.

–  På turene har jeg alltid med noen poser for å plukke opp søppel jeg finner. Her om dagen tok jeg en kort tur nede ved sjøen i Bukta og da ble jeg overrasket over hvor mange camping- og bilvrak, samt annet søppel som ligger slengt ved sjøen, sa Lund. Og la til at han håpet noen tok ansvaret for søppelet.

– Jeg har igjen sendt mail til kommunen og bedt om en reaksjon, men det ser ikke ut for at dette hjelper. For nå 16.august kan vi se at ingenting har skjedd, utover at alle bilvrakene er fjernet. Ellers ser dette likedan ut, sier Lund.

Dårlig reklame

Han synes det er trasig altareklame når cruiseturistene har som en av attraksjonene på sine rusleturer langs fjæra å måtte se på alt skrot og søppel som ligger der i Bukta.

Spesialkonsulent og miljørådgiver Marie Rushfeldt i Alta kommune, sa tidligere i sommer at kommunen er på saken og at de synes det er flott når innbyggere opplyser og tar kontakt om søppel i naturen.

- Det burde snart skje noe, for dette er skjemmende for hele Bukta-området sier Harry Lund til avisa.

Rushfeldt oppdaterer.

- Vi har ikke klart ennå å finne ut hvem som eier de omtalte campingvognene, men jobber med saken fortsatt. Når det gjelder telegrafstolpene, så har vi gitt fått beskjed om at de er noe som ble gitt bort for flere år siden. Vi har ikke lykkes å finne eier. Heller i de som har fiskehjeller i Bukta er kjent med hvem som eier stolpene, så det er så langt vi har kommet foreløpig, sier Marie Rushfeldt i Alta kommune til avisa.