Marion Samuelsen tilbyr kurs i livsstyrketrening, som hun mener passer for alle som ønsker å stoppe opp litt i hverdagen.

– Dette er et kurs som gir folk mulighet til økt innsikt i seg sjøl og sine ressurser, og på den måten får større mulighet til å leve i tråd med sine behov og ønsker, sier Samuelsen, som bor i Alta, men som opprinnelig er fra Narvik.

Vil bidra

Samuelsen har jobbet i det offentlige hele sitt liv og da primært med mennesker innenfor PP-tjenesten, i skolen og hos Nav, sistnevnte i Trondheim. Nå ønsker hun å teste ut hvordan det er å være sin egen arbeidsgiver og har startet bedriften Min trivsel, som står bak kursaktiviteten, som starter opp 5.september.

– Livsstyrketrening finnes i hele Norge, så langt nord som til Tromsø, men så vidt meg bekjent er det ingen som har drevet med akkurat dette før i Alta, sier Samuelsen, som selv har tatt veilederutdanning og er sertifisert til å drive med kurs.

– Visjonen er å være en god bidragsyter til økt trisvel og bedre psykisk helse, sier Marion, om det nye tilbudet, som har sitt utspring fra en bok skrevet av Liv Haugli og Eldrid Steen.

–  De har skrevet en bok som heter "Når livet setter seg i kroppen", og det er jo det livet gjør på godt og vondt for oss alle. Måten vi lever livene på, de utfordringene vi har og de valgene vi tar, det bærer vi med oss. Da er det klart at kroppen er en viktig informasjonskilde til hvordan vi egentlig har det, sier Samuelsen.

Vi går på autopilot

Ikke minst mener hun dette gjeldende i dagens hesblesende samfunn.

– I dagens mobil- og nettsamfunn er det mange av oss som fungerer nærmest på autopilot. Det vil si at vi har lite kontakt med egen kropp og de signalene den gir. Kan man lære seg å bli litt bedre kjent med seg sjøl og og være var på de signalene kroppen gir, så er sannsynligheten stor for at vi kan minske og kanskje unngå sammensatte helseplager, slik som stress og stressrelaterte plager, uro, nedstemthet utbrenthet, ja vi kan kanskje unngå å gå i den berømte veggen, mener den ferske gründeren.

Hun legger til:

– Hvis du kjenner deg sjøl litt bedre, så vet du også hva du tåler.

Hver samling har et livstema, slik som "hvem er jeg", "hvordan kjenne sine egne grenser", "hva gjør meg glad", etc. Kurset går over fire onsdagskvelder med oppstart 5. september. Deretter tilbys fire oppfølgingssamlinger. De første samlingene tar for seg selvfølelse, bevissthet på hva som er viktig i livet og slike emner, mens neste bolk handler om glede, sorg, dårlig samvittighet, etc.

Mer tilfreds med livet

Samuelsen forteller at arbeidet med livsstyrke har gjort henne mer tilfreds med livet.

– For min egen del er jeg mer takknemlig i dag enn det jeg har vært. Det er ikke noe hokus pokus, men jeg merker at jeg er snarere til å kjenne etter når det er ubehag eller ting jeg ikke har lyst til. Da styrer jeg unna det og det gjør ting lettere for meg, sier hun åpenhjertig.

Under kurset får man mulighet til å jobbe både i plenum og i små grupper.

– Grupper på 4-6 personer er fint, det kjennes trygt og man fpår mulighet til å dele opplevelser og erfaringer med hverandre, sier Marion, som håper at også menn melder seg på.

– Menn møter også veggen og jeg oppfordrer også dem til å komme. Det er kjempefint å kunne høre menns refleksjoner og høre mer om hvordan man løser utfordringer på tvers av kjønn.