Fredag starter Aronnesrocken sitt årlige rockefestivitas. Første band ut er altavennene Violet Road fra Kåfjord i Troms.

– Som en drøm

Halvard Rundberg som er gitarist i bandet, som forøvrig består av brødre-trioen Håkon, Hogne, og Herman Rundberg fra Kåfjord, samt Kjetil Holmstad-Solberg, lover full øs fra første tone.

– Vi er på en pågående turne som har vart siden 8.juni så vi gleder oss stort til å spille i Alta. Vi har gjestet Aronnesrocken to ganger tidligere og av erfaring vet vi at det kommer til å bli masse god stemning, sier Rundberg som skryter stort av altapublikummet.

– Det er alltid som i en drøm å spille i Alta. En herlig by som har vært med oss siden starten av vår karriere. I Alta har vi mange fans som har vært med oss lenge, noe vi setter stor pris på.

Nytt album

Bandet kommer med sitt sjette album denne høsten og Rundberg lover at publikum skal få høre flere låter fra nyskiva.

– De ble innspilt i fjor høst og kommer for salg i slutten av september, sier Rundberg..

– Det nærmer seg plateslipp og det vil publikum få merke. Vi skal by på en god miks av både nye og gamle låter.

New York-produsent

På albumet har de denne gang fått med seg en ny produsent.

– Dette er plate nummer seks, og denne gang ville vi ha nye innspill fra noen som ikke kjente oss så godt og som hadde annen bakgrunn. Etter noen tips fikk vi kontakt med Joel Hamilton, som har jobbet med flere storheter. Noen av disse er Tom Waits og Iggy Pop, sier Rundberg som utdyper:

– Han holder til i New York, men vi ville ha han til Tromsø og det sa han gledelig ja til. Han jobbet med oss i 14 dager og det var en vanvittig rå opplevelse.

– Hva tilførte han?

– Han kom til Tromsø med en egen lydtekniker og Hamilton tilførte enda mer rockepreg i lydbildet vårt. I tillegg jobbet vi sammen med å finslipe tekstene på engelsk. Han ga oss masse energi og var med på å skjerpe stilen og låtmaterialet. I sum tilførte han plata ett skikkelig rocka utrykk. Vi har ikke endret stil, men tekstene er blitt bedre med tanke på formidling og det håper vi håper lytterne vil merke.  Hamilton tok også med seg det innspilte materialet til New York hvor han har mikset det hele. Han har gjort en fantastisk jobb.

Først ut

Bandet åpner festivalen og Rundberg lover et intenst sett.

– Vi starter allerede klokken 18.30 som første band ut. Vi skal spille i omlag en time og da gjelder det å være på plass, for det kommer til å bli intenst, smiler Rudberg som er glad for at festivalen nå har begynt å ta betalt.

– Det er bra at Aronnesrocken har begynt å ta betalt, for man kan ikke gi bort musikkopplevelser gratis. Det er ikke bærekraftig på lang sikt. Jeg synes det er en selvfølge at publikum skal betale, for dette er et stort arrangement, mener  Rundberg.

– Skal dere være her hele helgen?

– Nei, vi må dra lørdag, men det ryktes at bassisten vår skal bli igjen. Han skal visst finne på noe sprell lørdag kveld, men hva dette er, vet jeg ikke, sier han hemmelighetsfull.