Torsdag viser Aurora kino i Alta en dokumentar som vil glede alle Elvis-fans.

– Rekord

Da vises nemlig «Elvis ’68 Comeback Special», som er konserten som markerte «Kongens» retur til musikken etter flere års avbrekk.

– I den anledning viser Aurora kino filmen på våre kinoer i Tromsø, Alta, Narvik og Kirkenes den 16. august. Totalt har 54 kinoer i Norge satt opp denne visningen, opplyser Nína Tryggvadóttir fra Live Kino som informerer at de har satt rekord for flest kinoer som viser én tittel innenfor event kino. Forrige førsteplass var David Gilmour: Live at Pompeii med 53 kinoer.

I 1961 avholdt Elvis sin siste konsert på hele syv år. Manageren hans mente at det ville være best å fokusere på en karriere innenfor film, og i denne prosessen ble den såkalte Presley Formula til – filmen promoterer albumet Elvis lagde, og albumet promoterer filmen. Elvis mistet kontakten med musikken av å kun lage musikk til film, og kvaliteten på sangene han leverte anses som lavere enn når han var på sitt beste. I 1967 tok manageren til Elvis kontakt med sjefen for NBC og foreslo en avtale som inkluderte en spillefilm, soundtrack og TV-spesial. Presley var i utgangspunktet negativ, men når de rette menneskene kom om bord og begynte å jobbe på prosjektet falt bitene på plass.

– Unik mulighet

– Filmen består av 90 minutter konsertopptak og 20 minutter intervju og gjennomgang av scenen hos NBC som lagde spesialen, samt intervju med Priscilla Presley og Steve Binder som produserte spesialen. Aurora kino feirer 50 års jubiléet med å sette konsertfilmen opp på kino. Det vil kun være visning 16. august, så gå ikke glipp av denne unike muligheten, sier Marion Røst Heimlund som er markedssjef for Aurora kino.

Det påstås forøvrig at TV-showet «Elvis ’68 Comeback Special» ble det mest sette programmet på TV i 1968 i USA. Showet markerte en ny epoke i Presleys karriere som inkluderte over 800 konserter, i tillegg til vanlige turnéer i mellom slagene. Turnering satt et preg på privatlivet til Elvis, og han skilte seg fra sin kone, Priscilla i 1973. Etter skilsmissen gikk ting fort nedover og en kombinasjon mellom legemidler og vanvittig travel turnéplan med opptil 168 konserter i året krevde sitt fra den ikoniske sangeren.