– Nå er jeg på tur til Alta, sier en svært glad Cecilie Roen mens hun er i full pakking i Oslo.

– Jeg gleder meg til å få nye venner og se hvordan det er i Alta. Men mest av alt gleder jeg meg til å studere og lære mye nytt, sier 19-åringen.

I går var situasjonen ganske fortvilende for den kommende barnevernsstudenten. I dag har alt ordnet seg.

Mandag denne uken meldte Altaposten at det er helt fullt både i Alta og Hammerfest. Studentsamskipnaden sier det aldri har vært så stor pågang på studentboliger før.

Åpnet opp sitt hjem

Da hun ikke fikk hybel hos Samskipnaden, begynte hun selv å lete etter et sted å bo i Alta. Faren hennes kom i snakk med noen fra Alta som tipset om Facebook-gruppa for utleie.

Nå har altså en snill Alta-dame åpnet opp sitt hjem for den unge studenten. Hun hadde sett det fortvilte innlegget til Roen på Facebook, og ville hjelpe.

– Det er nå helt klart at jeg skal få leie hos damen som bor veldig sentralt, og det er fullt møblert. Jeg er veldig glad det ordnet seg, sier hun.

Flybilletten ble bestilt sporenstreks, og i kveld ankommer hun Nordlysbyen.

– Det ordnet seg veldig bra for meg, og jeg gleder meg masse. Ikke bare får jeg et sted å bo, hun kunne også hente meg på flyplassen, forteller Roen.

For en ung student betyr det veldig mye å få en god start på studieåret.

Nå føler 19-åringen at alt ordner seg. Det skulle en ikke tro for bare få dager siden, da hun var svært fortvilt.

Vil nordover

Hun hadde aldri trodd at det skulle bli så vanskelig å få seg hybel.

– Det er ikke så lett å vite alt dette når man kommer rett fra videregående. Det er lite informasjon om hvordan man kan skaffe seg bolig, sier hun.

Hun har bevisst valgt seg nordover for studiene.

– Jeg valgte Alta fordi jeg bor i Oslo og er litt lei av bylivet. Jeg har alltid likt naturen. Nå vil jeg prøve noe nytt på et sted der det er liten sjanse for å treffe mine gamle venner – så jeg håper å treffe noen nye, sier hun.

I Oslo bor folk ofte hjemme hos familiene sine, og beholder vennene de har fra før. I Alta håper Cecilie på et godt studentmiljø der flere er tilreisende.