I en nylig dom fra Alta tingrett er en 26 år gammel mann fra Alta kommune dømt til å betale 15.000 kroner i bot for å ha slått en annen flere ganger i ansiktet.

Hendelsen fant sted ved en privatadresse i Alta 31. august i fjor.

Kranglet

Ifølge dommen oppsto det en diskusjon mellom tiltalte og fornærmede i saken.

– Tiltalte forklarte at han ble  fustrert, mistet besinnelsen og «føk på» fornærmede. Det ble svart da han mistet besinnelsen. Han mente også at fornærmede var medskyldig, fordi fornærmede krenket hans ære.

Mannen som ble slått hadde en annen oppfatning av hva som hadde skjedd.

– Fornærmede sa til tiltalte at tiltalte var ruset og tenkte at tiltalte var ruset på narkotika. Fornærmede husker ikke hva tiltalte sa da, men tiltalte syntes ikke det var noe trivelig, heter det.

Fornærmede gikk så å la seg, men ble senere vekket.

– Da han kom tilbake var det «mer fest», og alle som var der drakk sprit. Fornærmede hadde ikke drukket sprit, men det kan godt hende at det var han som hadde med seg spriten, forklarte han.

Om selve hendelsen forklarte fornærmede at uten videre så rente tiltalte på ham, og begynte å slå. Det var flere slag, men han vet ikke hvor mange. Slagene var med knyttet hånd. Fornærmede vet at tiltalte traff i øyet og kjeven. Fornærmede forklarte at det gjorde «jækla» vondt, og at tiltalte er sterk.

Skyldig

Alta tingrett mener på bakgrunn av forklaringene og den fremlagte epikrisen at det er «hevet over enhver rimelig og fornuftig tvil» at tiltalte slo mannen gjentatte ganger i ansiktet. At hendelsen fant sted på grunn av en diskusjon, mener retten ikke er greit og «går langt utover fornærmedes verbale uttalelser».