Mannen fra Alta tilsto i retten at han natt til 14. mars i år satte seg til motverge og uttalte ukvemsord til to politimenn, blant annet at han skulle drepe dem. I retten forklarte mannen at han den aktuelle kvelden hadde drukket alkohol. Politiet hadde fått en bekymringsmelding og rykket ut til mannens adresse, fordi det var mistanke om at han var suicidal.

– I løpet at transporten til legevakten og lensmannskontoret sa tiltalte at han skulle knulle politibetjentene, huske navnene deres og drepe dem, heter det.

Han erkjente også for å ha forsøkt å stikke fra politiet natt til søndag 17. september i Alta sentrum, etter at han var nektet inngang på et av byens utesteder. Mannen kom også med ukvemsord mot politiet her.

I retten ble det forklart at da mannen så politiet kommet begynte han å løpe. Politiet ba ham stanse, men det gjorde han ikke.

– Politiet nådde ham igjen, og han ble pågrepet, påsatt håndjern og kjørt til arresten. Videre forklarte tiltalte at han sa «din jævla fitte» og «fuck you» til politibetjentene som var der. Han forklarte også at han opptrådte høylytt og virket truende, heter det.

Alta tingrett har kommet frem til at straffen kan settes til 18 dager i fengsel. Mannen  har i retten gitt uttrykk for at han angrer, og beklager det inntrufne. Han har tilstått, noe som retten har tillagt en viss vekt.