Fra 1995 til 2002 gikk det populære programmet «Gutta på tur» på TV 2. De tidligere skistjernene Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang dro på tur med programleder Arne Hjeltnes og tv-kokken Arne Brimi.

– Arne Hjeltnes og meg har karva litt frem og tilbake. Så hele gjengen fra Gutta på tur, samt noen kompiser fra Alta er med. Vi er ganske mange for å få nok egenkapital, sier Alta-gründeren Ulf-Stian Andersen, til IFinnmark som omtalte saken først.

Ønsker ikke pengelekkasje sørover

Andersen forteller til IFinnmark at selskapet totalt har 12 investorer som planlegger å brygge både øl, akevitt, gin og whisky.

Men, det er ennå for tidlig i prosessen til å kunne si en sikker dato for når de første dråpene kan forventes tappet over på flasker.

– Vi ønsker å skape arbeidsplasser og lokalt øl for Finnmark. Det er viktig ha de rette folka med som kan drive firmaet fremover, slik at én slipper å gjøre alt. Det er viktig å eie en del av noe, og mindre viktig å eie alt. Det er viktig å skape arbeidsplasser og la kapitalen ligge igjen i Finnmark slik at ikke denne drar sørover, fastslår Ulf-Stian Andersen.