Etter å ha kjørt på begge nett lenge ble FM-nettet «skrudd av» 13. desember i fjor i Troms og Finnmark. Med det var også alle de nasjonale kanalene samt hele NRK-tilbudet flyttet over på DAB.

Flere lokalradiostasjoner med egne FM-sendere, blant disse Radio Alta, valgte imidlertid å fortsette å drifte sine tilbud parallelt med oppbyggingen av eget DAB-nett. Det har vist seg å gi gevinster i form av kraftig økning i antall lyttere.

Halve Alta hører på

For Radio Altas del viser brukerundersøkelsen gjennomført i april (se også hovedsak) av Norfakta Markedsanalyse at kanalen har samme oppslutning som NRK Finnmark. 48 prosent av de spurte i undersøkelsen svarte at de lyttet til Radio Alta ukentlig, 31 prosent lyttet til kanalen daglig.

– Dette er tall vi selvfølgelig er glade for. FM-kuttet til NRK og de kommersielle, landsdekkende kanalene har gitt oss et løft, mye fordi folk ikke har ønsket å bytte ut FM-radioen sin. Vi ønsker å tilby radio både på DAB og FM i overskuelig framtid, for oss er dette et kostnadsspørsmål, sier direktør Tor Sara, og fortsetter:

– Vi vedlikeholder FM-utstyret inntil videre, men en gang i framtiden blir det ikke kostnadssvarende å drifte to nett. Da vil vi også Radio Alta være å kun finne på DAB.

  • I tillegg til å finne Radio Alta på DAB og FM kan du også klikke deg inn på nettradioen via altaposten.no

JEVNSTORE: Radio Alta og NRK Finnmark trekker like mange lyttere i løpet av ei uke. Foto: Kilde: Norfakta / grafikk: Altaposten