Multeplukkeren er reddet ut av myra

Mannen som gikk seg fast i et myrområde i Øvre Peska i ettermiddag har blitt hjulpet inn på tørt land.

Illustrasjonsfoto.  Foto: Rino Engdal

pluss

Tirsdag klokken 16.00. ble politiet ringt av en mannlig bærplukker i 40-årene som hadde gått seg fast i et myrområde i Øvre Peska. Den uheldige bærplukkeren hadde vært på myra i en halvtimes tid da han gikk seg fast. 

Mannen ble lokalisert og Politi og brannvesenet i Alta rykket ut like etter klokken 16.00. i ettermiddag. 40 minutter senere, klokken 16.39. sto mannen på tørt land igjen og kunne sette seg trygt i bilen sin og kjøre hjem selv.

Operasjonsleder Torfinn Halvari, ved Finnmark politidistrikt, beskriver multemyra der mannen ble hjulpet ut, som en gressdekket og lumsk myr. Han forklarer at Alta brannvesen løste situasjonen raskt ved å legge en stige ut på myra slik at bærplukkeren kunne ta seg inn på trygg grunn ved egen hjelp.